5 съвета как да подобрим настройките на камерата на своя IPhone

Вградените настройки на Епъл при камерата на iPhone са пълни с полезни функции, за да направят по-добри вашите снимки. От настройването на таймера за заснемане със свободни ръце до регулирането на яркостта за добре експониран кадър, нашите съвети обхващат всичко, което трябва да знаете за най-добрите функции на приложението Камера и как да ги използвате.

Как да настроим камерата на iOS за оптимално качество на фотографиите

1. 5 съвета как да подобрим настройките на камерата на своя IPhone

Повечето функции са налични с бърз достъп в приложението Камера, но други можете да ползвате само чрез Настройки — например коригиране размера на камерата на вашия iPhone. Изберете за формат най-съвместими. Това гарантира по-високото качество на фотографиите и запазването им в JPEG формат. За да промените разделителната способност на видеото до най-доброто налично качество, изберете най-високата налична резолюция HDR..

Кои настройки на iPhone камерата са необходими

Тук има редица настройки, които ще Ви помогнат да правите по-добри снимки. От използването на функцията на мрежата за създаване на добре композиран кадър до активиране на портретния режим за размазан фон. 

Използване на фокус настройки за по-ярки изображения

Уверете се, че обектът Ви е на фокус, за да направите впечатляващи фотографии. За щастие приложението iPhone Camera прави настройването на фокуса лесно — просто рамкирайте кадъра си, след което докоснете екрана, където искате да фокусирате. Ще се появи жълто поле, за да Ви покаже фокусната точка. Това ще гарантира, че обектът на снимката няма да бъде размазан, което ще Ви даде ясен кадър. Функциите Portrait mode и Live photos са едни от най-често използваните.

Персонализиране на Айфон филтри

Ако искате да промените цветовете на снимката можете да използвате настройка на филтрите, които Apple са инсталирали в своите телефони. Те ще направят тоновете по-ярки или по-замъглени — опциите са доста разнообразни. Вариращи от Vivid и Mono, до Silvertone и Dramatic, вградените филтри на камерата на iPhone могат да Ви помогнат да промените изображенията си само с няколко докосвания..

Използване на настройка Exposure, за да направите фотографиите по-светли или по-тъмни

Експозицията се отнася до яркостта на снимката. Ако е недостатъчно експонирана, това означава, че фотографията е твърде тъмна, а ако е преекспонирана, това означава, че кадърът е твърде светъл..

Когато докоснете снимката си, за да фокусирате обекта си, iPhone автоматично задава нивото на експозиция..

Използване на функцията на мрежата за по-добра композиция

Правилото на третините е добре позната грид техника за фотографиране, която може да Ви помогне да правите по-добри изображения. Използвайки две хоризонтални и две вертикални решетъчни линии, можете да поставите обекта си малко извън центъра, за да създадете по-добре композирана фотография. Линиите на мрежата също са полезни, за да сте сигурни, че Вашите изображения са прави..

Заснемайте многократни кадри с режим на серийно снимане

Искате ли да направите впечатляващи екшън кадри на телефона си? Серийният режим е чудесен за снимане на движещи се обекти. Функцията прави 10 снимки в секунда, така че заснемането на перфектната поза е лесно..

Какви продукти за Iphone се предлагат в etuo

В онлайн магазин etuo.bg можете да намерите аксесоари за различни смартфони, таблети и други устройства. Можете да избирате между кейсове и калъфи за iPhone, протектори, зарядни, слушалки и много други. Освен тях можете да избирате и между персонализираните кейсове, които са много подходящи за подарък, както и bluetooth колонки, поставки и т.н. Характеристиките на всеки продукт са ясно и точно описани. В etuo можете да разчитате на високо качество и достъпни цени..

 Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.