5 съвета как да удължим живота на батерията на смартфона си

Батерията на смартфона е градивен елемент, за който трябва да се грижим внимателно. Повечето от потребителите не се замислят за акуратната употреба на тази съставна част, от която зависи производителността на устройството. Нейният живот може да бъде дълъг, ако сме наясно с поддръжката ѝ и знаем какво да правим, за да не възникнат проблеми с нейната техническа изправност. Колкото повече научим за правилната експлоатация на тази част, толкова по-малък ще е шансът тя да се повреди. Нека разберем малко повече. 

Как да се грижим за батерията на телефона си

1. 5 съвета как да удължим живота на батерията на смартфона си

Радостта от покупката на нов смартфон ще измести вниманието от практическия аспект, който е също толкова важен, колкото важна е визията на апарата и неговите функционални възможности. Нека се спрем по-подробно на 5-те най-значими правила за удължаване живота на батерията:

1. Зареждането ѝ трябва да се извършва само с оригинални зарядни устройства – много важен съвет, в който всеки трябва да се вслуша, ако иска здрав телефон за по-дълго време.

2. Използвайте външни батерии с подходящ ампераж. Това е добра опция, ако провеждаме дълги разговори, пътуваме често или работим през телефона си.

3. Преминете в режим “Battery Saving”, ако не разполагате със сертифицирано зарядно устройство. Това е още един полезен трик да удължите нейния живот, който се определя като резервно решение.

4. Пазете смартфона от прегряване. Още един полезен съвет, който ще помогне да удължите живота на батерията. По време на нейното зареждане или когато навън е топло, е важно да използвате хубави кейсове за телефон и да не зареждате устройството върху леглото или дивана, което е предпоставка за нагряване на корпуса. Прекомерната топлина влияе пагубно върху работата на телефона.

5. Не чакайте зарядът да падне под 10%, за да включите телефона в зарядното. Когато той се изтощи до тази цифра, започнете да зареждате. Това е много важно за продължителния живот на батерията и предотвратяването на нейното преждевременно изхабяване. 

За да бъде смартфонът в изправно състояние с години, устройството не бива да бъде излагано на високи температури, трябва да се пази от удари и намокряне, както и да се използват, каквито ще откриете в онлайн магазин etuo.bg. 

Колко време издържа една батерия 

Ако тя е 5000 mAh, би могла да издържи от няколко часа до две денонощия, като тук водеща предпоставка е начинът, по който използваме телефона. Ако играем игри на него, гледаме филми или клипове в youtube, със сигурност ще ни се наложи да го зареждаме по-често. Разходът на ток е различна при различните видове екрани – Full HD и HD, като тук се взима под внимание операционната система, процесора и дори нивото на яркост на дисплея. Консумацията би била значително по-ниска, ако използваме телефона си предимно за правене на снимки или за сърфиране в социалните мрежи. 

Какво може да се обърка

Дори и да сме спазили всички съвети за удължаване живота на батерията отново е възможно да се появят някои неизправности, които да отстраним. Ето какво може да се обърка:

• Приложенията консумират твърде много енергия. В случая е добре да затворим ненужните, за да оптимизираме работата на телефона и да удължим неговия живот;

• Оказва се, че зарядното устройство има дефекти – редно е да го сменим възможно най-скоро и да се уверим, че новото работи правилно;

• Потреблението на енергия е над 25%, което е проблем. Това се дължи на “Android system”, чиято версия е добре да се обнови, ако има свръхконсумация;

• Google Play оказва прекомерно потребление на ток – нужно да извършите “Clear cache”. 

Бързото разреждане на батерията на смартфона е чест проблем, с който много от нас са се сблъсквали. От etuo предлагаме решение чрез полезните съвети за оптимална употреба. За дългия живот на зареждащия се компонент предлагаме качествени кейсове, които ще намерите на топ цени! 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.