Добри ли са TPU кейсовете за телефони?

Избирането на качествен калъф за телефон не е лесна задача. Повечето хора търсят различни видове кейсове за своите смартфони – силиконови, пластмасови, а сред основното търсено качество е устойчивост, която да предпази мобилното устройство от надраскване, удари и други повреди. Един от най-известните калъфи на пазара са TPU кейсовете, които са изработени от термопластичен полиуретан. Какво представляват те и дали са подходящи за гръб на вашето мобилно устройство?

Защо да изберем TPU кейсовете за телефони?

Добри ли са TPU кейсовете за телефони?

Калъфът за телефон от ТПУ е покритие, което е предназначено да предпази вашия мобилен телефон в максимална степен. TPU е един от най-добрите материали за целта. Свойствата на термополиуретана като здравина, висока еластичност и абсорбация на удари са някои от причините, поради които често е избират за за употреба.

Друга ключова характеристика на ТПУ е устойчивостта на термопластичният полиуретан на топлина. Това е важно качество, което материалът за покриване на смартфона трябва да има, защото като всеки друг тип електроника, мобилните устройства са склонни да бъдат изключително чувствителни към топлина.

Ние от etuo ви уверяваме, че вашият калъф няма да се стопи върху мобилното ви устройство, ако мобилният телефон прегрее. Нещо повече – смартфонът ви вероятно няма да абсорбира топлината и ще остане непокътнат.

ТПУ е устойчив и на течности и други външни заплахи, което означава, че калъфите, направени от този материал, не се влияят от петна от масло, мазнини, вода и други външни фактори. Това е особено ключова черта, тъй като елиминира заплахата от всякакви повреди, които могат да се появят заради намокряне или омазняване, докато готвим или извършваме друга домакинска работа.

 

Друга причина, поради която термопластичният полиуретан е добър за калъфи за мобилни телефони, е че този тип материал е екологичен, както и напълно рециклируем. Това го различава от останалите суровини за производство на кейсове, които в повечето случаи не могат да бъдат рециклирани и употребени отново.

След като изброихме основните характеристики на TPU гърбовете можем да заключим, че те не просто са подходящи за вашия смартфон, но и са един от най-добрите опции за него.

По-добри ли са ТПУ спрямо силиконовите кейсове?

Ако трябва да определим кой е по-добрият материал за калъф за смартфон, то TPU е по-добър от силикона. И двете са на полимерна основа и са много лесни за производство. Силиконът е популярен избор за изработка за гърбове, защото е мек и пластичен. TPU е твърд пластмасов материал. Важно е да се отбележи, че предпазните аксесоари за смартфони, произведени с помощта на ТПУ, покриват повечето части, което дава пълна защита на устройството, за разлика от други видове гръбчета.

ТПУ притежават няколко основни предимства. Те са по-гъвкави и се закрепват по-лесно. Същевременно, защитата им е по-добра от тази на силиконовите, защото ТПУ изработките ще предотвратят евентуални одрасквания при падане, докато при силиконовите това не е на 100% сигурно. Цената им също е изключително достъпна, което ги прави също толкова търсени, колкото и силиконовите.

Заключение

ТПУ калъфите са подходящи за дълготрайна употреба заради своята устойчивост, здравина, достъпна цена и екологичност. Точно тези свойства на TPU го правят избор номер едно на материал не само за производство на кейсове, но и за широка гама от продукти, които се използват в ежедневието. Термопластичният полиуретан е предпочитаната опция, когато става въпрос за материали, способни да предпазят електроуреди от повреди.

В нашия онлайн магазин etuo.bg ще намерите различни кейсчета от този материал на изключително достъпни цени.

калъфи за телефон
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.