Емотиконите не се показват на моя телефон с Android. Какво да правя?

Emoji несъмнено промениха начина ни на комуникация и се превърнаха на практика в задължителна функция на съвременните смартфони. Телефон, който не може да чете пиктограми, едва ли не се смята за непълноценно мобилно устройство. Затова ви предлагаме няколко практични трика, в случай че смартфонът ви не показва/визуализира емотикони.

Стъпка 1. Проверете дали устройството ви не чете емотикони

1. Емотиконите не се показват на моя телефон с Android. Какво да правя?

Ако виждате квадратчета в SMS-ите, вместо усмивка, устройството ви най-вероятно не поддържа емотикони. За да сте сигурни, отворете уеб браузър и въведете „емоджи“ в Google. Ако виждате квадратчета вместо усмивки в резултатите от търсенето, то вашият GSM апарат със сигурност няма тази функция.

Стъпка 2. Включете клавиатурата за емотикони

Възможно е вашето устройство да поддържа емотикони, но клавиатурата, избрана по подразбиране в настройките на телефона, да не ги чете. За да промените клавиатурата на мобилното си устройство, отидете в Настройки >> Система >> Език и въвеждане >> Клавиатура по подразбиране и изберете различна клавиатура измежду наличните.

Стъпка 3. Използвайте клавиатура на трета страна

2. Емотиконите не се показват на моя телефон с Android. Какво да правя?

Ако се окаже, че никоя от инсталираните клавиатури на смартфона не поддържа емотикони, остава ви опцията да изтеглите клавиатура на трета страна от интернет. Най-популярните програми са Google Keyboard, Swype Keyboard и Swiftkey. С тази финална препоръка завършва и нашата изключително кратка и, надяваме се, полезна за вас статия.

В случай че написаното от нас ви допада, можете да се абонирате за нашия бюлетин, в който редовно споделяме различни трикове и съвети за пълноценното използване на мобилните устройства.

Ако се нуждаете от надеждни и стилни GSM аксесоари, ви учтиво каним да разгледате нашите разнообразни колекции от предпазни кейсове, темперирани стъкла, защитни фолиа и всякакви други принадлежности за телефони.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.