Ето защо трябва да обмислите покупката на iPhone 14

От Apple предлагат всяка година обновление не само на операционната си система, но и на своите мобилни телефони, като представят нова серия смартфони. През 2022 година от компанията гигант представиха iPhone 14, който се предлага в четири модела – iPhone 14 Pro, iPhone Pro max, iPhone Plus и стандартния 14 айфон.

Моделите дойдоха разделени главно на два размера - 6.1 инча и 6.7. Разлика има и в цените, като айфон 14 и Айфон plus са по-бюджетни, притежават класическия прорез на дисплея и две камери.

За разлика от тях, iPhone 14 pro и айфон Pro max се характеризират с прорез на дисплея, който е оптимизиран, цветовете са матирани, а освен това можете да се възползвате и от трета четиридесет и осем мегапикселова камера, която се позиционира на гърба и изпълнява ролята на главна. Стоманените шасита и новият процесор A16 Bionic правят тези айфони издръжливи на солидно натоварване. Със смартфоните имате възможността да притежавате резервно копие на информацията от устройството ви чрез iCloud.

Защо да изберете iPhone 14?

1. Ето защо трябва да обмислите покупката на iPhone 14

Покупката на нов смартфон като цяло е обвързана с прецизно вглеждане в детайлите, което гарантира ползотворна  инвестиция и удоволствие при ползване.

Една от големите новости при четиринадесетата серия на iPhone са опциите за безопасност, които според нашите специалисти от онлайн магазин etuo.bg са в голяма помощ на потребителя. Те включват сателитно изпращане на SMS при беда, както и Crash Detection функция, която е обвързана със сензори за отчитане на пътни инциденти, като уведомяват близките ви при такива. Сред другите важни характеристики, които напълно оправдават покупката на Айфон серия четиринадесет са:

• Дизайн – при айфон четиринадесет са запазени елегантните дизайни със стоманена рамка и лайстни;

• Дисплей – екраните са с подобрено персонализиране,  което се дължи на оптимизирания прорез. При iPhone 14 pro и Pro max визуално разликата се корени в размерите, които обаче повлияват значително на персонализирането на дисплеите. За разлика от четиринадесет и plus моделите, про и про макс се характеризират и с обновен дизайн на дисплея, като съществената разлика се наблюдава при прореза, който е по средата и е оптимизиран. Има отношение и към новодобавената технология Dynamic Island, която извежда приложенията на заден фон. При Айфон Про и Про Макс, потребителите могат да се възползват от функцията Always on на дисплея, която технология дава възможност екранът да работи дори при заключен телефон, за по-лесно визуализиране  на пристигнали известия, наблюдение на часа и други. Функцията не повлиява на издръжливостта на батерията, тъй като е продължение на ProMotion технологията, която понижава опресняването до 1HZ, което запазва капацитета на батерията;

• Процесор – при Айфон 14 plus и четиринадесет се запазва миналогодишния чип с подобрена версия изразяваща се в допълнително ядро в графичния процесор, което подобрява графичните операции. При Pro и Pro Max моделите се наблюдава обновление в процесора – предлагат се с Apple a16 Bionic, притежаващ две бързи и четири икономични ядра. Това повлиява върху бързината на извършваните от потребителите операции, а и има отношение върху снимките, които се анализират пиксел по пиксел, което от своя страна влияе върху ефективната оптимизация на изображенията;

• Батерия – при серията 14 всички батерии са с висока степен на издръжливост и поддържат технологията за безжично зареждане, което е едно от значимите предимства на тази серия;

• Камера – при по-бюджетните варианти мегапикселите на камерите се запазват от предходните модели, тоест 12 мегапиксели. При Про и про Макс, камерите са с 48 мегапикселов сензор, подобрена стабилизация при снимане на видеоклипове, а главният акцент е върху подобреното качество на снимането на тъмно.

Защо е важна защитата на айфоните?

С покупката на нов айфон е добре да помислите и за подходящ калъф и протектор, смятат нашите специалисти от Etuo. Въпреки устойчивите материали и високата водоустойчивост на смартфоните на Apple с рейтинг от 68% защитните аксесоари гарантират безопасната експлоатация на телефоните, благодарение на високата защита, която осигуряват.

калъфи за телефон погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.