Huawei или Xiaomi - коя марка телефон да изберем

Повечето потребители залагат на софтуер Android, защото тази операционна система има множество предимства и минимални недостатъци. От гледна точка на бранда и Huawei, и Xiaomi са отличен избор, за който ще поговорим по-подробно в следващите редове. Когато сте на път да си купите нов мобилен телефон, насочете фокуса си към камерата, вътрешната памет и дизайна на устройството. Ако и трите неща ви допадат с параметрите си, то вие сте на прав път! 

Какви са предимствата и недостатъците на Huawei 

1. Huawei или Xiaomi - коя марка телефон да изберем

Всяка една марка смартфони има конкретни спецификации, което прави присъствието ѝ на пазара уникално. Производители като Huawei и Xiaomi се наложиха трайно през последните години, презентирайки своите продукти по един съвременен и достъпен начин – средният ценови клас е характерна черта и за двата бранда, които освен бюджетни решения, предлагат на клиентите и луксозни линии с впечатляващ избор от модели, който от etuo потвърждаваме. 

Предимства 

Huawei е на пазара от много дълго време, като марката е специализирана в предлагането основно на смартфони. Това я прави много добра в редица направления, като:

• Качествени устройства с висока производителност. Работата им е отлична, камерата се отличава с невероятни обективи и сензори, а дисплеят предлага страхотно цветоподаване и яркост;

• Издръжливост на батерията. Използват се литиево-йонни батерии, което дава възможност за непрекъсната работа с устройството;

• Страхотни дизайни. Всяка година излизат все по-нови модели смартфони Huawei, които са достойно продължение на предшествениците си. Елегантен корпус, качествени материали и стилни цветове, които превръщат телефона в истинско бижу и перфектен избор;

• Достъпна цена. Както вече казахме, сред множеството предимства на смартфони Huawei е тяхната достъпна цена за по-средния клас модели. Разбира се, гигантът предлага и доста решения за ценители.

Третият по големина производител на смартфони Huawei предлага устройства, които имат безспорни предимства, но и някои минуси, които е добре да вземете под внимание при избор.

Недостатъци 

Както и всяко друго нещо, така и телефони Huawei имат някои негативни страни, които са важен фактор при избора:

• Новите модели телефони след 2019 г. не поддържат услугите на Google Play. За някои потребители това би било достатъчна причина да се откажат от този бранд и да направят друг избор;

• По-голямо тегло. Доста от моделите тежат повече от обичайното, което би могло да създаде известен дискомфорт на ползвателя;

• Получаването на външна памет би могло да създаде известни трудности. Дори и тя да не е много голяма може да се окаже сложно да я получите. 

Изборът на смартфон Huawei е една добра инвестиция, която все пак е добре да обмислите в детайли.

Какви са предимствата и недостатъците на Xiaomi 

2. Huawei или Xiaomi - коя марка телефон да изберем

Телефони Xiaomi набират все по-голяма популярност с времето, просто защото са великолепни!

Предимства 

Освен икономически изгодни те са също така са невероятно производителни и красиви. За кратко време марката се превърна в една от най-популярните на пазара, а причините са доста:

• Добро съотношение между цена и качество. Стойността на Xiaomi телефоните е доста ниска, но перфектните параметри са запазени;

• Лесно намиране на аксесоари за телефон. Още една причина да заложите на този производител, който няма да ви разочарова – в онлайн etuo.bg ще откриете много добри решения за модерното използване и поддръжката на устройството;

• Разнообразие от модели. Искате ли свобода на избор, Xiaomi ще ви го осигури. Постоянно излизат нови предложения, което разширява още повече опциите. 

Нека все пак обърнем внимание и на някои минуси на бранда. 

Недостатъци 

Те са доста малко, но все пак ги има, а вие трябва да сте наясно с тях при избора:

• Неясни гаранционни срокове за телефони Xiaomi. Можете да срещнете гаранция от 6, 12 и 24 месеца, което е объркващо;

• Недостатъчно добро следпродажбено обслужване. За жалост, марката Xiaomi не се отличава с особено качествен сервиз, което до някаква степен обезсмисля предимствата на тези телефони.

Ако трябва да разгледаме всяка една марка поотделно, би било доста сложно да кажем коя е по-добра от другата и на коя да заложим при избора на смартфон, в случай че трябва да избирате между едно от двете имена. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.