Как да имаме повече памет за своя iPhone?

Недостига на памет е все по-често срещан проблем през последните години. Игрите и приложенията стават все по-обемни и с всяка актуализация започват да „тежат“ все повече и повече на вашия iPhone. Камерите постепенно се развиват и правят големи крачки напред, заснемайки по-добри снимки, което означава, че размерът на обикновена снимка също расте, а не всички телефони поддържат допълнителни карти памет. Ние от онлайн магазин etuo.bg сме ви подготвили няколко съвета, които ще ви бъдат от помощ, за да увеличите паметта на своя iPhone при това на достъпни цени.

Как да увеличим паметта си в iCloud

1. Как да имаме повече памет за своя iPhone?

В основната версия на iCloud всеки потребител получава само 5 GB безплатно място за съхранение на личните си данни. За мнозина това може да изглежда твърде малко, но това пространство може да се разшири чрез преминаване към подходящ тарифен план, който осигурява повече място за съхранение. За потребители на iOS,в iCloud може сигурно да съхранявате снимки, файлове, контакти, поща, бележки, пароли на вашето устройство.

За повечето хора обаче 5 GB не са достатъчни особено ако имат повече от едно iOS устройство за архивиране. В този случай може да се нуждаете от допълнително място за съхранение в iCloud. Ако имате нужда от повече място за съхранение, можете да надстроите текущия си план, ако не искате да изтривате съдържание. Apple ви предлага 3 опции за iCloud план: 50GB, 200GB и 2TB. И сред тях плановете за 200 GB и 2 TB могат да бъдат споделени със семейството ви. Можете да решите кой ви подхожда най-добре въз основа на своите нужди.

Веднага след като платите за плана, вашето хранилище ще бъде увеличено незабавно. Вашият план ще бъде таксуван ежемесечно и всеки месец ще получавате имейл, който ви напомня за предстоящото плащане. Можете да отмените плана си по всяко време. Ако не ви се занимава с това, може да преминете към годишен абонамент.

Устройства за външна памет на iPhone

На устройствата за допълнителна външна памет на iPhone можете да съхранявате снимки и видеоклипове от вашия смартфон. Това е най-ефективният начин бързо и лесно да освободите място на телефона си. В бъдеще ще имате възможност да върнете снимките и видеоклиповете на смартфон, да се гледат от свързано устройство или да се нулират към компютър. На флаш памети можете да съхранявате резервно копие на телефонния указател от iPhone или поверителни снимки, които е по-добре да не се оставят в стандартната галерия. За целта е достатъчно да зададете парола за стартиране на клиентското приложение.

Ние от etuo смятаме, че видовете устройства за външна памет на iPhone ще ви бъдат от помощ за:

•съхранение на всякакъв тип файлове;

•работа с архиви;

•бърз достъп до файлове в iCloud;

•поддръжка на тагове и интелигентно търсене.

Удобно е да съхранявате големи филми, сериали или аудиокниги на устройства, които могат да се гледат и слушат, докато пътувате. Зареждате флашката със съдържание на вашия iPhone и можете да се насладите на любими кадри, където и да се намирате.

Освобождаване на място в хранилището на телефона

Чудили ли сте се някога как да освободите памет на телефона си? Първо, трябва да знаете, че най-добрият начин е да изтриете файлове, които не е необходимо да съхранявате на вашето устройство. Но това не означава, че трябва да намалите размера на вашата фото библиотека или да понижите качеството. Вместо това опитайте да ги съхранявате в облак, а не на вашето устройство. Това е бърз начин да освободите много памет, без да изпускате стари спомени.

Премахнете неизползваните приложения. Вижте кои приложения не са използвани дълго време. Отидете в настройките на вашия iPhone и щракнете върху „Общи“. Ще видите списък с вашите приложения заедно с това колко място заема всяко от тях и кога последно сте го използвали. Превъртете през списъка и опитайте да деинсталирате приложения, от които нямате нужда.

калъфи за телефони погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.