Как да инсталираме google play store? 

Google Play Store е официално приложение, което ви дава възможност да изтеглите най-различно дигитално съдържание – със социална насоченост, видеоклипове, музикални приложения, игри и други, които Google store предоставя на мобилни устройства с операционната система Android.

Какво е Google Play Store и откъде да го изтеглим?

Как да инсталираме google play store?

Обикновено приложението е с предварително инсталиране на телефоните, които поддържат Google Play и не е необходимо да правите каквото и да било, ако разполагате с такъв мобилен апарат. Достатъчно е да отидете в секция „Приложения“, да изберете Google Play Store, то ще се отвори и ще можете да търсите съдържанието за теглене, което ви интересува.

За съжаление, има смартфони, които по подразбиране трябва да имат приложението, но то липсва като инсталирано при тях. Има и друг неприятен момент, при който е възможно да го изтриете по невнимание. Няма нищо страшно, всичко е поправимо. Преди да се заемете с инсталирането му, влезте в меню и променете настройките, като последователно изберете „Сигурност“ и раздел „Неизвестни източници“ и можете да започнете изтегляне. Съгласете се, когато се появи изскачащ прозорец с въпрос дали искате да продължите. Изчакайте процесът да завърши и сте готови да преминете към инсталиране. 

Отворете Apk файла, който вече имате изтеглен, и с едно натискане на бутона за инсталиране работата ви е почти завършена. Когато Google Play Store се появи на вашия смартфон, ще прочетете финалното съобщение, че инсталирането е готово (app installed) и можете да му се насладите изцяло. Желателно е да го изтеглите от официалната му страница, предупреждават от etuo.bg, за да е гарантирана неговата сигурност при инсталиране.

Защо не успяваме да инсталираме Google Play Store?

Понякога не успяваме да се справим с инсталирането на приложението, то не иска да се отвори или не работи както трябва. За всеки проблем има решение. За да го откриете, направете инспекция стъпка по стъпка:

1. Уверете се, че разполагате с последната версия на Play Store

Ако сте с някоя по-стара на телефона си, не очаквайте то да заработи. Най-добре проверете ръчно настройките и ако е необходимо, ги променете.

2. Преди да започнете обстойно изследване на причините, проверете интернет връзката

Случва се тя да прекъсва или напълно да липсва, което води до невъзможност онлайн магазинът на Гугъл да се включи. Пробвайте, като рестартирате рутера или изключите захранването за кратко и отново го възстановите или просто ускорите интернета на телефона си. Често това е напълно достатъчно, за да се оправи проблемът.

3. Възможно е да срещнете кодове за грешки

Обикновено става дума за грешка 944 и грешка 919. Първата се появява, когато има проблем със свързването и сървъри, които са офлайн. Втората означава, че хранилището ви е препълнено и няма място, като решението е да изтриете ненужните файлове. Предупреждения за грешки можете да получите и ако сте със стар акаунт или ако се налага да преминете към нов софтуер.

4. Ако настройките за дата и час на смартфона не са верни, приложението ще спре да работи

Тази толкова тривиална причина често се пропуска, а всъщност е доста разпространена. Най-добре е да оставите устройството на автоматичен режим, при който то само актуализира данните.

5. Мениджърът на изтеглянията трябва да бъде постоянно включен

Ако по някаква причина той е деактивиран, не чакайте Гугъл магазина да откликне. Проверката става бързо, като отидете на настройки и кликнете на App Manager.

Има и още една малка хитринка, за която подсказват от etuo.bg, и тя е да рестартирате устройството, преди да предприемете каквото и да било. Всички го правим и винаги действа, когато става въпрос за претоварване на телефона.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.