Как да изключа автоматичното коригиране на своя Samsung?

Автоматичното коригиране може да Ви спести изключително много време когато пращате съобщения и може да Ви спести потенциално непохватни правописни грешки. Обаче има случаи, в които коригирането може да поправи думи грешно и това да елиминира неговите предимства. Затова тук ще Ви обясним как да изключите автоматичното коригиране на своя Samsung смартфон и ще дискутираме други характеристики като предсказуем текст.

Защо да изключите автоматичното коригиране?

Ако сте склонни да пишете по-сложни думи, като юридически или научни термини, автокорекцията отнема известно време да навакса. Може да отнема прекалено дълго време автоматичното коригиране да научи тези термини и е по-бързо Вие сами да ги въведете. Също така съществува проблемът с поверителността на личните Ви данни. Телефоните на Samsung са в състояние да използват персонализирани данни, за да се научат от Вашите съобщения и контакти, така че да разберат стила Ви на писане. От една страна, това може да бъде много полезно, но за някои потребители може да се почувства като нахлуване в личния живот.

Ето стъпките, които да предприемете, за да изключите автоматичното коригиране:

1. От началния екран натиснете върху приложения и след това натиснете върху ‚Настройки‘.

2. Намерете секцията ‚Система‘ и натиснете върху ‚Език и Въвеждане‘.

3. Докоснете ‚По подразбиране‘ и след това ‚Автоматична замяна‘ (‚По подразбиране‘ може да има друго има в случай, че сте инсталирали допълнителна клавиатура.)

4. Докоснете или зеленото квадратче до избора на език, или зеленото превключване в горния десен ъгъл на екрана. (Ако искате да включите автоматичното коригиране отново, можете да докоснете квадратчето и ще го включите отново.)

Как да смените други настройки за интелигентно въвеждане на Samsung смартфон?

Смартфоните на Samsung включват и други полезни опции, които могат да направят Вашите текстови съобщения по-лесни или по-трудни. Всички те са достъпни през същия екран като ‚Автоматична замяна‘.

Ето какво правят всички те:

Предсказуем текст: Проследява думите, които използвате, както и тези, изпратени до Вас чрез Вашите контакти. Всяка седмица може да се актуализира с нови популярни думи, както и да анализира думите, които използвате всеки ден. Като изключите ‚Научете от съобщения‘ или ‚Научете се от контакти‘, предсказуемият текст спира да изучава Вашия стил на писане от Вашите взаимодействия. Това може да бъде полезно, ако се притеснявате за поверителността си.

Автоматично изписване с главни букви: Автоматично се изписва с главна буква първата буква от всяко ново изречение, спестявайки Ви да го направите ръчно. Можете да го изключите, като премахнете отметката от зеленото поле до него.

Авто интервал: Автоматично вмъква интервал между думите винаги, когато открие завършена дума. Отново това може да се изключи, като премахнете отметката от съответната зелена кутия. Това може да бъде полезно, ако смартфонът Ви продължава да разбира погрешно какво пишете.

Автоматична пунктуация: Автоматично вмъква пунктуационен знак всеки път, когато докоснете интервала два пъти. Изключете го, като изключите зелената кутия до него.

Практически аксесоари за смартфони на Samsung

1. Как да изключа автоматичното коригиране на своя Samsung?

Собствениците на смартфони Samsung могат да предоставят на своите смартфони стилни защитни аксесоари, налични в нашия магазин. Изборът е впечатляващ. Стилен калъф под формата на книга, кожен, дървен, силиконов и с капак.

2. Как да изключа автоматичното коригиране на своя Samsung?

Освен това в офертата не липсват модни калъфи с блясък и гръб с тематични графики . Също така препоръчваме защитни фолиа и стъкло за екрана и дизайнерски джаджи, налични в секцията за GSM аксесоари.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.