Как да използваме телефона си като уеб камера

Потребителите, които нямат уеб камера, но желаят да проведат видео чат в Skype, Messenger или друго приложение, могат да използват за тази цел своя смартфон Android. В днешната статия ви предлагаме интелигентно решение как да превърнете камерата на телефона си в уеб камера.

Инсталиране на DroidCam на вашия компютър и телефон

1. Как да използваме телефона си като уеб камера

За да може компютърът да се свърже с камерата на смартфона, е необходимо да инсталирате съответните драйвери. За целта изтеглете DroidCam от официалния уебсайт и след това извлечете файла и го инсталирайте на компютъра си.

Следващата стъпка е да изтеглите приложението за Android, което ще прехвърли изображението от камерата в компютъра. Затова инсталирате софтуера DroidCam от Google Play на вашия телефон и стартирайте приложението.

Прехвърляне на изображението от камерата в компютъра

2. Как да използваме телефона си като уеб камера

За да сдвоите компютър със смартфон, намерете клиента на DroidCam в менюто "Старт" и го включете на компютъра. След стартирането му ще се появи прозорец, в който трябва да изберете начина за свързване с телефона.

На разположение имате две опции: Wi-Fi / LAN връзка или USB кабел. Първият метод изисква да въведете IP адреса на смартфона в полетата на прозореца и порта, на който се предава изображението. Тази информация се показва на главния екран на приложението DroidCam за Android. Дългосрочната употреба на този метод за съжаление изхабява батерията на смартфона, така че е необходимо да използвате зарядно устройство или банка за захранване.

Вторият начин е да се свържете чрез USB кабел, който не изисква допълнителни полета. Кабелът зарежда вашия смартфон едновременно, така че да не се изчерпи батерията. Ако предпочитате да се свържете телефона си чрез USB, щракнете върху "свързване с телефон (USB)".

Проверка на работата на камерата

3. Как да използваме телефона си като уеб камера

За да разберете дали успешно сте сдвоили камерата на телефона си с компютъра, най-добре е да стартирате Skype и след това да отидете в раздели „Инструменти“> „Опции“ и „Настройки на видео“. След това в полето "изберете уеб камера" намерете вашата камера, която ще се появи под името DroidCam Source. Ако процесът е преминат успешно, ще видите изображението от вашата камера на смартфона директно в Skype/Messenger.

Кабели погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.