Как да изтегля снимки от телефона на компютъра? (Android)

Има няколко начина за прехвърляне на снимки от телефон с Android на компютър. В днешното ръководство представяме най-опростените методи.

Прехвърляне на снимки от телефон към компютър - заслужава ли си?

Трансферът на снимки от телефон на компютър има много предимства. На първо място, той ви позволява да преглеждате снимки на по-голям екран, да ги редактирате и отпечатвате удобно. Нещо повече, създавайки копие на снимките си на вашия компютър, можете да сте сигурни, че няма да загубите достъп до тях, дори ако телефонът ви се повреди.

Как да изтегля снимки от телефон на компютър?

Метод I - с USB кабел

1. Как да изтегля снимки от телефона на компютъра? (Android)

Включете и отключете телефона, след което го свържете към компютъра с USB кабел. Ако на екрана на смартфона се появи съобщение с въпрос дали позволявате достъп до данните на телефона, щракнете върху „Разреши“. Отворете секцията „Моя компютър“ и намерете устройството си в списъка, след това щракнете двукратно върху него и отидете в папката DCIM със снимки. Копирайте снимките и ги прехвърлете на компютъра (на работния плот или в папка, създадена преди това).

Метод II - използване на карта с памет

2. Как да изтегля снимки от телефона на компютъра? (Android)

Ако съхранявате снимки на карта с памет, а вашият десктоп или лаптоп е снабден с четец за microSD карти, можете да копирате снимки с помощта на този носител. За да направите това, извадете microSD картата от телефона, свържете я към четеца на компютъра, след това отворете "My Computer" и щракнете двукратно върху "Removable Disk". Накрая копирайте снимките на вашия компютър.

Метод III - чрез Bluetooth

3. Как да изтегля снимки от телефона на компютъра? (Android)

Стартирайте Bluetooth на телефона си, като приплъзнете от горната част на екрана надолу и щракнете върху иконата на Bluetooth в панела за уведомяване. След това включете Bluetooth на вашия компютър (повечето лаптопи поддържат тази технология, но не и всички настолни компютри). За да направите това, плъзнете физическия превключвател (плъзгач) на лаптопа или отворете "Старт" >> "Настройки" >> "Устройства" >> "Bluetooth" и изберете "Добавяне на Bluetooth или друго устройство" (важи за Windows 10). От списъка в новия прозорец изберете вашия телефон и щракнете върху бутона за сдвояване. Копирайте кода от едно устройство на друго и когато те се свържат, отворете снимките и изберете "Споделяне" >> "Bluetooth".

Метод IV - чрез Google Drive

4. Как да изтегля снимки от телефона на компютъра? (Android)

Можете да използвате облака, за да извадите снимки от телефон на компютър. За да направите това, отворете галерията със снимки на телефона си, изберете снимките, които искате да прехвърлите, след което изберете опциите „Споделяне“ и „Запазване в Диск“. След това отворете браузър на вашия компютър и влезте с устройството си в Google Drive. Снимките от Google Drive могат лесно да бъдат извадени на вашия компютър или да се гледат в облака.

Надяваме се, че нашите съвети са ви помогнали за лесното прехвърляне на снимки от телефона на вашия компютър и сега можете да им се наслаждавате на голям екран.

Кабели погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.