Как да изтриете акаунт в Инстаграм

Социалните мрежи са изключително популярни в наши дни. Чрез тях не само създавате контакти и комуникирате по между си, но освен това качвате любопитно съдържание. Това е и една от множеството причини за използването на платформата Instagram, където имате възможност да помествате различни снимки и видеа свързани с ежедневието ви, а дори и с бизнес и творчески дейности. Чрез платформата можете да се рекламирате, като създавате свои профили или страници.

Защо може да се наложи да деактивирате или изтриете акаунт в Instagram?

1. Как да изтриете акаунт в Инстаграм

В претовареното ежедневие социалните мрежи често се оказват разтуха от дългия ден, тъй като в тях се среща изключително интересно, а в доста случай и полезно съдържание на различна тематика. Въпреки това, голяма част от хората считат, че имат нужда от почивка от социалната мрежа и прибягват до временно деактивиране или окончателно премахване на своя Инстаграм профил.

Друга причина, която налага тези действия са злонамерените атаки. Те излагат публикуваното от вас на риск от кражба, което е предпоставка за бъдещи проблеми. Силните пароли, с които се осигурява неприкосновеност и защита на акаунтите в Инстаграм понякога се оказват лесно разгадаеми за хакерите, чиято цел може да бъде кражба на самоличност или реклама на чужди дейности за ваша сметка. Тези зловредни атаки понякога са непреодолими за потребителите, което от своя страна налага търсенето на бърза алтернатива за избягване на проблемни ситуации. Тук на помощ се явява деактивирането или трайното премахване на Инстаграм акаунта ви.

Как да изтриете или деактивирате Instagram профил през телефона?

Мобилните устройства са ни под ръка непрекъснато. С тях извършваме различни операции където и да се намираме. Ако забележите нещо нередно с вашия Инстаграм профил и не можете да отстраните проблема в най-кратък срок от време, нашите специалисти от онлайн магазин Etuo препоръчват временно деактивиране или трайно изтриване на вашия акаунт. За да осъществите тази дейност, спазвайте следните стъпки:

1. Влезте в приложението Instagram.com на вашето устройство или отворете сайта през браузър.

2. Кликнете върху иконата на вашия профил, а след това изберете бутона „Повече”, където ще се отвори допълнителен прозорец.

3. Изберете настройки, а след това Account.

4. След като сте избрали опцията да видите настройките за вашия акаунт, най-долу на екрана ще се покаже опцията delete Account (изтриване на акаунт).

5. След избирането на тази опция ще се отвори нов прозорец, предлагащ възможност за временно деактивиране или изтриване завинаги на вашия Инстаграм профил или страница. В случай, че искаме да възстановим акаунта си след известно време, ще трябва да предпочетем временно деактивиране. Ако сме сигурни, че не желаем да се върнем след определен период, можем да изтрием акаунта си завинаги.

6. За да изтриете своя инстаграм профил с възможност за възстановяване изберете от опциите „Временно деактивиране на акаунта ми”. Това означава, че профилът или страницата ще бъде скрита, докато не я активирате отново. Плюсът на тази опция за деактивиране е, че можете да се върнете към Instagram по всяко време, а каченото съдържание ще се запази. Ако желаете опцията временно деактивиране, трябва да посочите причината за решението си. Можете да я изберете от падащото меню. След това трябва да въведете вашата парола, последвана от бутона „Временно деактивиране”.

7. За да изтриете профила си трайно, изберете опцията „Изтриване на акаунт.” В някой случай, тя не се показва през мобилното приложение, затова се налага да влезете в сайта през Браузър. След като изберете опцията за трайно изтриване, отново ще се появи прозорецът с двете възможни опции. Изберете Изтриване на акаунт, а след това причината за решението ви. Това може да направите от падащото меню, а след това въведете вашата парола за вход, последвана от бутона изтриване на акаунта.

Важно уточнение е, че при изтриване трайно, профилът може да бъде възстановен до един месец. Това е възможност, която Инстаграм предоставя на потребителите си в случай, че съжалят за решението да напуснат трайно социалната мрежа.

калъфи за телефон погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.