Как да изтрия данните от телефона си, преди да го продавам?

Ако възнамерявате да продадете телефона си, то се постарайте да изтриете всички чувствителни данни, съхранявани на него. Защо е важно това? Само си представете, че смартфонът ви попадне в ръцете на хора с недобри намерения. В един момент може да се окаже, че те ще разполагат с достъп до електронното ви банкиране, до профилите ви в социалните медии, до вашите имейл акаунти и дори до личните ви снимки и видео клипове. За да избегнете подобни неприятни сценарии, можете сравнително бързо и лесно да изтриете конфиденциалните файловете и информация от вашия GSM апарат. В тази връзка, за ваше улеснение, подготвихме кратко ръководство как да изтриете личните данни от мобилното си устройство.

Изчистване на данни от смартфоните на Apple

1. Как да изтрия данните от телефона си, преди да го продавам?

За да изчистите данните си от iOS смартфон, можете да просто да нулирате Айфона си, тоест, да възстановите фабричните настройки на телефона. Между другото, съвсем скоро в нашия блог публикувахме статия как се рестартира iPhone. По подразбиране устройствата на Apple имат функция за криптиране, която предотвратява възстановяването на изтрити данни.

Премахване на информативни материали от телефони с Android

2. Как да изтрия данните от телефона си, преди да го продавам?

За смартфоните с Android въпросът е малко по-сложен. Преди да извършите нулирането, първо трябва да шифровате телефона сами. Благодарение на това изтритите данни не могат да бъдат възстановени чрез архивно копие на устройството.

За да кодирате данни на телефон с Android:

3. Как да изтрия данните от телефона си, преди да го продавам?

1. отворете "Настройки";

2. влезте в "Сигурност";

3. изберете "Шифроване на телефона".

Имената на функциите е възможно да варират в зависимост от модела на устройството. За по-лесно и бързо разположение на функциите в телефона можете да използвате търсачката в настройките на телефона.

Шифроването на смартфона отнема известно време - минимум един час. Преди да шифровате, е препоръчително да свържете телефона към захранването или да сте заредили устройството предварително. След като шифроването приключи, можете да продължите към стъпките за възстановяване на фабричните настройки на телефона.

Не забравяйте да премахнете SIM картата и SD картата с памет, преди да продадете вашия смартфон.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.