Как да конфигурираме телефона си като компютърен микрофон?

Ако не разполагате с микрофон за компютъра си, можете да използвате вашия смартфон с Android. В това кратко ръководство представяме няколко практични трика, с които да превърнете телефона си в компютърен микрофон.

Подготовка на компютъра

1. Как да конфигурираме телефона си като компютърен микрофон?

Първо изтеглете и инсталирайте WO Mic на вашия компютър. След това ще е необходимо да свалите и инсталирате клиента WO Mic за Windows и драйверите WO Mid за аудио предаване. След като компютърът ви е готов, можете да продължите към следващите стъпки и да инсталирате приложението за телефона.

Конфигуриране на смартфона в микрофон чрез Wi-Fi, USB и Bluetooth

2. Как да конфигурираме телефона си като компютърен микрофон?

Следващата стъпка е да инсталирате приложението WO Mic Android от Play Store. След стартиране на програмата, отидете в раздела „Настройки“ и се уверете, че в полето е избрана опцията „Микрофон“.

След това в раздела "Транспорт" изберете предпочитания метод за свързване на телефона към компютъра. Има три възможности за избор: чрез USB кабел, Bluetooth или Wi-Fi. Впоследствие е достатъчно да се върнете към първия екран и да започнете да предавате, като натиснете бутона "СТАРТ". Освен това програмата WO Mic трябва да работи на компютъра.

3. Как да конфигурираме телефона си като компютърен микрофон?

Ако сте избрали да се свържете чрез USB, свържете смартфона към компютъра с кабел и след това в настройките на клиента на WO Mic щракнете върху раздела „Връзка“ и изберете „Свързване“. В новия прозорец „Избор на транспорт“ просто изберете „USB“, щракнете върху „OK“ и програмата ще се свърже със смартфона и вече ще можете да използвате телефона си като микрофон. В случай че желаете да се свържете чрез Wi-Fi, след натискане на „СТАРТ“ в приложението за Android ще се покаже IP адресът.

За да конфигурирате телефона с микрофон, отворете WO Mic на Windows, отидете на „Connection“ и „Connect“ и след това щракнете върху „Wi-Fi“. В прозореца отдясно въведете IP адреса, показан на смартфона, и кликнете върху „OK“.

Ако искате да изберете връзка със смартфон чрез Bluetooth, първо трябва да сдвоите телефона си с компютъра. След сдвояване на устройствата, стартирайте клиента на WO Mic, отидете на „Connection“ и „Connect“ и в новия прозорец поставете отметка на опцията „Bluetooth“.

От падащото меню изберете вашия смартфон и щракнете върху "OK", програмата ще се свърже и ще можете да чуете гласа си чрез микрофона на смартфона. С тези последни напътствия завършва нашата статия, в която накратко представяме как да използваме телефона си като компютърен микрофон.

4. Как да конфигурираме телефона си като компютърен микрофон?

Ако намирате написаното от нас за полезно и интересно, можете да се абонирате за нашия блог, където редовно публикуваме материали за оптималната експлоатация и протекция на мобилните устройства.

В случай че се нуждаете от надеждни и стилни GSM аксесоари, можете да разгледате нашите актуални предложения.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.