Как да конфигурираме телефона си за получаване на MMS?

Ако вместо MMS получавате SMS от типа: „Получихте MMS. Отидете в уеб браузъра... "това означава, че телефонът ви има неконфигурирана услуга за мултимедийни съобщения. Чудите се какво да направите, за да разрешите проблема и да получавате MMS без никакви проблеми?

MMS конфигурация на мобилно устройство за абонати на VIVACOM

Как да конфигурираме телефона си за получаване на MMS?

Ако сте абонат на VIVACOM и не знаете как да получавате MMS-и, използвайте следните инструкции:

• отидете на уебсайта vivacom.bg, от менюто поставете курсора на мишката върху „Помощ“>„Настройки за устройства“> „Телефони“; - изберете марката и модела на вашето устройство, натиснете бутона „Продължи“, изберете „Настройка на мултимедийни съобщения“, след което ще получите пълните настройки за получаването на MMS. Важно: При някои модели телефонни апарати е възможно автоматично активиране на MMS. За да откажете от ползване на услугата, можете да се обадите на оператор, като наберете тел. номер: 123, или да посетите магазин на VIVACOM. А1 настройки за MMS В случай че сте абонат на A1, можете да използвате следните инструкции за настройки за получаване на MMS: - отидете на уебсайта a1.bg, от менюто кликнете върху „Помощ“;

• от секцията „Стандартни услуги“ изберете „Настройки на телефони и смартфони“; - изберете марката и модела на вашия мобилен апарат, след което натиснете бутона „Продължете“; - изберете „Ръчни Internet и MMs настройки“. Важно: За някои модели телефонни апарати има опция за автоматично активиране на MMS. При възникване на трудности, можете да се обадите на оператор - обслужване на клиенти (тел. номер: 088 1881) или да посетите офис на А1.

Конфигуриране на смартфон за получаване на MMS – Telenor

Ако сте абонат на Telenor, не е необходимо да въвеждате ръчни настройки за получаване на мултимедийни съобщения в телефона си, защото можете да ги получите автоматично и безплатно със SMS.

Нашата система ще разпознае марката и модела на телефона ви и ще ви изпрати нужните настройки, в зависимост от функциите, поддържани от смартфона ви.

След като получите настройките, единственото нещо, които трябва да направите, е да ги съхраните/запазите. За целта натиснете бутона Yes> Install> Save или Accept (в зависимост от модела и марката на устройството).

Можете да заявите желанието си да ползвате автоматични GPRS настройки и по един от следните начини:

• чрез изпращане на SMS на номер 100 със съдържание: data;

• онлайн – през уеб портала MyTelenor. В случай че GSM апаратът ви не може да запази настройките от по-горе, можете да използвате следните допълнителни инструкции за конфигурация за MMS през GPRS:

•  Data bearer – GPRS;

•  GPRS Access point – mms;

• User name – mms;

•  IP Adress – 192.168.087.011;

• Port – 8004;

•  Profile Name – Telenor MMS;

•  Home page – http://mmsc

Разбира се, ако срещнете затруднения при конфигурирането на телефонния си апарата за получаване на MMS – мултимедийни съобщения, можете да се обърнете към мобилния си оператор за съдействие.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.