Как да конфигурирате iPhone като рутер?

Благодарение на развитието на технологиите е възможно да споделяте интернет от смартфона си на други устройства като лаптопи и таблети. Наскоро писахме за това как да конфигурирате рутера от телефон с Android. Днес обясняваме как да споделяме интернет от смартфони Apple.

Интернет споделяне от iPhone

1. Как да конфигурирате iPhone като рутер?

За да споделяте интернет от iPhone, трябва да се свържете с личен Hotspot. Това може да стане по три начина: чрез Wi-Fi, Bluetooth или USB. Броят на устройствата, които могат да бъдат свързани към лични горещи точки едновременно, зависи от оператора и модела iPhone.

Hotspot за достъп чрез Wi-Fi

2. Как да конфигурирате iPhone като рутер?

За да се свържете с Hotspot чрез Wi-Fi, изпълнете следните стъпки:

Стъпка. 1. Свържете мобилното устройство с мрежата:

1. изберете "Настройки";

2. въведете "Мрежа";

3. отидете на „Личен Hotspot“;

4. проверете паролата за Wi-Fi и името на телефона;

5. Изчакайте смартфонът да се свърже с мрежата.

Стъпка. 2. Свържете се с горещата точка на друго устройство:

1. отворете "Настройки";

2. изберете списъка на Wi-Fi и потърсете вашия Айфон;

3. изберете правилното име на Wi-Fi мрежата;

4. въведете паролата;

5. свържете се.

Хотспот за достъп чрез Bluetooth

За да споделяте интернет от вашия iPhone чрез Bluetooth:

1. отворете "Настройки";

2. отидете на „Лична гореща точка“;

3. изберете "Споделяне по Bluetooth";

4. сдвоете мобилното устройство и компютъра чрез Bluetooth.

USB гореща точка

3. Как да конфигурирате iPhone като рутер?

Можете също така да използвате USB кабел за споделяне на интернет от iPhone до компютър. За целта свържете телефона с компютъра с кабел, включете мрежата и активирайте лична точка за достъп.

4. Как да конфигурирате iPhone като рутер?

Функцията за споделяне на интернет от вашия Епъл телефон е много полезна на места, където няма Wi-Fi достъп, например при пътуване. За съжаление смартфон, работещ в режим на Hotspot, изчерпва батерията си доста бързо.

Онези от вас, които пътувате често и се нуждаете от интернет постоянно, дори в извънредни ситуации и локации, можете да се сдобиете с практична външна батерия - силова банка за захранване. С помощта на това приспособление ще да удължите живота на батерията, без да ви се налага да търсите електрически контакт за традиционно зареждане на телефона си, при това за дълго време.

Нещо повече, в нашия онлайн магазин etuo сме ви подбрали широк набор от силови банки и преносими аксесоари за зареждане на смартфони IPhone и други мобилни устройства на Apple.

Външни батерии

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.