Как да настроим смарт часовник

Смарт часовникът е компактен заместител на смартфона. Когато го носите на ръката, вече няма нужда да държите мобилния телефон постоянно или да се страхувате да не го изпуснете. Той ви помага да не пропускате важни обаждания или съобщения. Изключително лесно е да проверите прогнозата за времето, датата и много други функции, които са в пъти по-лесни, в сравнение със смартфона. От онлайн магазин etuo.bg ще ви споделим как лесно да настроите вашия smartwatch и да го свържете с мобилното устройство. Това предлага разнообразни функции, които ще улеснят ежедневието ви, а с аксесоарите за смарт часовници ще се погрижите да го предпазите от надраскване и ожулване.

Кои са първоначалните настройки на смарт часовника

1. Как да настроим смарт часовник

Този тип устройства не са готови за употреба веднага след покупката. За да извлечете максимума от тях, първо, трябва да конфигурирате правилно устройството. Тъй като те се различават по начина, по който се контролират, правилата и инструкциите ще бъдат малко по-различни. Но има общи характеристики, които трябва да се спазват при настройване. Всички процедури могат да бъдат разделени на три етапа – подготовка на устройството за работа, настройване и свързване със смартфона, инсталиране на приложенията, които искате. Можете да разгледате най-важните стъпки, които е необходимо да следвате:

1. Веднага след отваряне на кутията, прочетете ръководството. 

Разберете как се зарежда – със или без проводник. След това го свържете със едно от зарядните устройства. Обикновено се продава със заредена батерия, но нивото на заряд може да намалее по време на доставката, възможно е да е необходима актуализация. 

2. Поставете SIM карта 

Докато се зарежда, проверете SIM картата, която ще инсталирате, като я пробвате първо в телефона. Така спестявате от излишни опити, в случай че се окаже неработеща. Ако инструкциите показват номера, на който искате да се обадите, наберете го от телефона си. 

3. Включете смарт часовника 

Трябва да натиснете бутона, който обикновено се намира отстрани на корпуса. Не става мигновено. Изчакайте до 5 секунди, докато логото на марката се появи на екрана. За да го активирате, плъзнете надолу по него с пръст.

4. Задайте дата и час 

Ако може да се конфигурира, без да се свързва със смартфон, менюто за час и дата се отваря веднага на циферблата след включване. Ако се показва неправилно, използвайте един от следните методи – отворете менюто “Настройки” и отидете на елемента „Система“, „Езици и време“. Задайте автоматично синхронизиране или изберете часова зона.

5. Избор на език 

Вашият език може да не се поддържа от модела, затова трябва да го проверите. Отидете на „Настройки“, раздел “Език” и изберете този, който ще ви бъде необходим или най-лесно работите с него. Можете да извършите стандартно настройване на оригиналния език, да изтеглите и инсталирате съответното приложение. 

Персонализация на устройството

Смарт часовниците трябва да са свързани чрез Bluetooth. За да направите свързване на Smartwatch към телефон, изпълнете следните стъпки:

• включете устройството, като натиснете бутона отстрани;

• активирайте Bluetooth и на двете устройства;

• поставете смартфона до него;

• натиснете бутона "Продължи". Ако това не се случи, отворете програмата и изберете опцията "Сдвояване";

• насочете камерата на телефона към дисплея;

• веднага щом телефонът го разпознае, името му ще се покаже на екрана;

• след като бутонът „Свързване“ се появи на циферблата, натиснете го и потвърдете заявката за синхронизиране;

• въведете идентификационния код, под който ще бъде регистриран смарт часовникът.

Невинаги е възможно това настройване. Някои марки пускат модели, които могат да бъдат сдвоени само със смартфон от същата марка или идентична платформа. Ето защо, когато купувате този артикул, попитайте дали телефонът ви го поддържа. Най-вече това се отнася за моделите с iOS. Има и изключения от правилото. Някои смарт часовници поддържат смартфони с Android.

Какви приложения има за смарт часовници

От etuo напомняме, че в зависимост от модела и марката на вашия смарт часовник може да се възползвате от различни приложения, които първоначално да инсталирате и настроите на телефона. Някои от тях ще улеснят вашето ежедневие чрез известия, които ви напомнят да пиете вода или изброяват крачките, които сте направили през деня. От друга страна, можете да управлявате смартфона си от него, без да се налага да го изваждате от джоба си.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.