Как да ограничим електромагнитното излъчване на телефона?

Мобилните телефони излъчват електромагнитни вълни, които имат отрицателно въздействие върху нашето здраве. Това е съществен проблем, тъй като смартфоните са с нас почти навсякъде. Ето защо решихме, че ще е от полза, ако напишем кратка информативна статия, в която даваме отговор на въпроса: „Как да се предпазим от вредното облъчване на мобилните устройства?“.

На кого вредят най-много смартфоните?

1. Как да ограничим електромагнитното излъчване на телефона?

Оказва се, че мобилните телефони имат най-голямо въздействие върху децата. Младите организми поглъщат много повече вредни лъчения от възрастните хора. При най-малките потребители електромагнитното излъчване може да доведе до нарушена памет, липса на концентрация и дори главоболие. Бременните жени трябва особено да се пазят от радиацията, тъй като тя също има отрицателен ефект върху плода, който носят.

Как да се справим с облъчването от телефоните?

2. Как да ограничим електромагнитното излъчване на телефона?

Ако използвате смартфона си умерено и отговорно, устройството няма да застраши здравето ви. За да намалите вредното влияние на телефонната радиация, на първо място, трябва да съкратите времето, в което държите мобилния апарат до главата си. В тази връзка е препоръчително да следвате няколко прости и практични съвета:

1. В случай че все пак ви се налага да говорите повече по телефона, можете да използвате Bluetooth слушалки или комплект за свободни ръце (Handsfree).

Други полезни принадлежности за мобилни устройства са предпазните калъфи за телефони. Има специални анти-радиационни кейсове за смартфони, които възпрепятстват зловредното микролъчение.

2. Ако не желаете да използвате допълнителни GSM аксесоари, тогава е желателно да ограничите телефонните разговори.

Използвайте алтернативни методи и средства за общуване. Например, когато е възможно, можете да изпращате SMS съобщения и имейли.

Освен това има различни уеб базирани приложения и програми като ZOOM, Messenger, Viber и Skype, чрез които имате възможност за осъществяване на мултимедийна комуникация.

3. По възможност избягвайте да говорите на места, където мобилното ви устройство има слаб сигнал/обхват, тъй като клетъчният апарат автоматично увеличава мощността на предаване и по този начин лъчението се увеличава.

4. Поради същата причина ограничете разговорите по телефона в кола, асансьор и други малки затворени помещения.

5. Не дръжте смартфона до главата си, докато се свързвате с отсрещната страна, тъй като през този промеждутък от време телефонът излъчва/предава електромагнитни вълни най-силно. Просто поставете слушалката до ухото си, когато ви вдигнат.

6. Ако носите мобилния апарат в джоба си, то нека екранът му да бъде обърнат към тялото ви, понеже приемо-предавателните компоненти (антените) обикновено се монтират на гърба на GSM устройствата.

7. Не дръжте телефона през цялото време в близост до себе си и не го оставяйте в леглото, докато спите.

8. Изключвате мобилния си апарат преди лягане, защото именно по време на сън, човешкият организъм е най-уязвим на радиационно лъчение.

С този последен съвет за ограничаване на електромагнитното излъчване на смартфоните завършва нашата кратка и, надяваме се, полезна за вас статия.

Ако се сещате и за други практични трикове за справянето на проблема с вредното облъчване на мобилните телефони, можете да го споделите с нас, като оставите коментари си под тази публикация.

В случай че намирате написаното от нас за информативно и интересно, можете да се абонирате за нашия блог, където редовно споделяме съвети за оптималната протекция и употреба на мобилните устройства.

А при нужда от надеждни и оригинални GSM аксесоари, с които да се предпазите от вредното микролъчение на вашия клетъчен апарат, можете да разгледате нашите предложения за противорадиационни калъфи, слушалки с блутут и хендсфри комплекти.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.