Как да почистите силиконов калъф за телефон?

Силиконовият калъф перфектно предпазва телефона от драскотини и повреди. Тъй като за повечето от нас смартфоните са незаменими устройства, които вземаме навсякъде, то GSM аксесоарите, използвани за тяхната протекция бързо се замърсяват и захабяват. За да се насладите на страхотния им външен вид възможно най-дълго, можете да се погрижите за тях, като ги почиствате редовно. В тази статия предлагаме как да премахнете замърсяванията по силиконовите кейсове (капаци, гърбове, корици) за мобилни устройства.

Защо почистването на кейсове на смартфоните е важно?

1. Как да почистите силиконов калъф за телефон?

Вашият кейс заслужава адекватни и постоянни грижи. Необходимостта от почистване на калъфа е от значение както за естетичния външен вид, така и за сигурността на смартфона. Прахът и нечистотиите под защитния капак могат да надраскат и увредят мобилното устройство. Неприятните петна и мръсотията по калъфа отнемат от чара дори и на най-скъпите и елегантни смартфони. Ето защо, ако искате телефонът ви да изглежда чист и непокътнат, почиствайте калъфа му регулярно.

Какво да използвате за почистване на силиконови гърбове?

2. Как да почистите силиконов калъф за телефон?

Прахът и мръсотията по силиконовите капаци могат бързо и лесно да се почистят с кърпа или гъба, напоена с топла сапунена вода. Не забравяйте, че платът трябва да е чист и мек. За петна и по-голямо замърсяване можете да използвате малко количество изопропилов алкохол. Мокрите кърпички за почистване на монитори и очила също са полезни. Можете да използвате и материали за отстраняване на лак за нокти без ацетон, но само за едноцветен калъф без печат. В никакъв случай не трябва да използвате почистващи препарати за прозорци, амоняк или разтворители. Също така, избягвайте грубите и твърди предмети и четки. Почиствайте често силиконовия калъф, така че мръсотията да не захаби повърхността му.

Пожълтяване на силиконовия кейс

След известен период от време е напълно възможно вашият силиконов кейс да започне да пожълтява.

Това неприятно явление обикновено се дължи на факта, че калъфът, който защитава телефона, е изложен на постоянен контакт със замърсени повърхности, въздух и ръце.

Промяната на цвета също се влияе и от въздействието на слънчевата светлина. За съжаление няма ефективен начин за справяне на проблема с пожълтяването.

Въпреки това на някои защитни капаци за мобилни устройства, можете да намерите съвети за поставяне на предпазните аксесоари в белината, но ние бихме ви посъветвали да не използвате такива практики. Белината може трайно да повреди силиконовия материал и със сигурност няма да се справи така деликатно с цвета и отпечатъка/принта на вашия кейс.

Готин калъф за телефон?

3. Как да почистите силиконов калъф за телефон?

Разбира се, ако калъфът на телефона ви е твърде захабен и желаете да го замените с нов, разгледайте нашата гама от оригинални кейсове с щампа, с изчистен вид или пък изберете GSM аксесоари с опция за декориране по собствен дизайн – със снимка, текст и/или графика по ваш избор. При нас ще откриете огромно разнообразие от предпазни принадлежности за телефони и таблети.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.