Как да почистите високоговорителя на телефона?

Много мръсотия се натрупва във всички портове на мобилните устройства. На тези места се събират прах и други дребни нечистотии, обикновено от джобовете на панталоните ни. В повечето случаи има отвори/предпазители на портовете, така че те не предотвратяват попадането на мръсотия в дупките на вашия смартфон. В днешната статия предлагаме как да премахнете мръсотията от високоговорителите на мобилните устройства.

Сгъстен въздух

1. Как да почистите високоговорителя на телефона?

Телефоните привличат прах много повече от другите предмети от класа потребителска електроника. Причината за това е електромагнитното поле, генерирано от устройствата. За да се отървете от праха и частиците, попаднали във високоговорителя, е добре да закупите кутия сгъстен въздух и да насочите дюзата хоризонтално към дупките на телефона. Тези продукти са евтини и лесно можете да ги получите онлайн или в специализирани магазини.

Четка за зъби

2. Как да почистите високоговорителя на телефона?

Можете също така да използвате мека четка за зъби за почистване на високоговорителя. Портовете на високоговорителите трябва да се четкат внимателно.

Лента за рисуване

3. Как да почистите високоговорителя на телефона?

Малки парчета лента със синя боя трябва да се навият така, че страната с лепилото да е обърната навън. След това навийте ролките една след друга в отворите на високоговорителя. Те трябва да привлекат всякаква мръсотия и прах в портовете към лепилната повърхност.

Приложение Speaker Clean

В допълнение към механичните начини за почистване на високоговорителите в смартфоните, има и приложение за премахване на мръсотия от порта - Speaker Clean. Приложението изпраща кратки високочестотни звуци към високоговорителя, което кара частиците прах и мръсотия да се отстранят/изтръскат от високоговорителя. Силните звуци се изпращат за няколко секунди, след което можете да проверите дали това се отразява на качеството на възпроизвеждания от телефона звук.

Дървен калъф за телефон

4. Как да почистите високоговорителя на телефона?

Повечето предпазни калъфи имат изрез за високоговорителя на телефона, благодарение на което те не нарушават качеството на звука. Потребителите, които често носят смартфони в джобовете си или ги държат на прашни места, обаче могат да изберат дървен кейс, покриващ високоговорителя.

Въпреки факта, че високоговорителят в калъфа е покрит, аксесоарът не влияе неблагоприятно върху качеството на възпроизвежданата музика и информационните сигнали. Изключително елегантните защитни GSM аксесоари от серията Wood Case са изработени от висококачествени дървесина и се предлагат в гладки и гравирани версии.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.