Как да поддържаме прозрачния си калъф за телефон чист?

Според данни от проучвания, потребителите изпускат смартфоните си средно по четири пъти на седмица. Поради тази причина покупката на калъф, който да защити смартфона от щети, е задължително условие за правилната употреба на устройството. В същото време, смартфоните се превръщат в част от стила на хората. Много потребители купуват новото си устройство според собствените си предпочитания за дизайн на модерна вещ. Тези потребители много често биха избрали прозрачен, силиконов кейс вместо непрозрачен, който да скрие корпуса на телефона.

Силиконовият калъф предпазва телефона от драскотини и повреди, но бързо се замърсява и захабява. Редовното му почистване в няколко семпли стъпки ще осигури по-дълъг живот на аксесоара и ще гарантира, че прозрачният кейс няма да изгуби красивата си визия или да пожълтее бързо.

Защо е важно да е чист кейсът за смартфона?

Как да поддържаме прозрачния си калъф за телефон чист

Необходимостта от поддържане на защитния аксесоар е от значение както за естетичния му вид, така и за сигурността на смартфона. Прахът и мръсотията, които се събират, могат да надраскат и повредят корпуса на телефона, а досадните петна по калъфа отнемат от чара дори и на елегантни смартфони. Редовното почистване гарантира, че телефонът ще изглежда чист и запазен дори и при засилена, ежедневна употреба.

Как да поддържаме чисти прозрачните силиконови кейсове?

Основните материали при поддръжката на чисто предпазно гръбче са:

• Мека кърпа, гъба или четка;

• Топла вода;

• Сапун;

• Изопропилов алкохол;

• Препарат за премахване на петна от дрехи.

За отстраняване на прах и мръсотията от прозрачния силиконов кейс може да се използва гъба или мека микрофибърна кърпа, навлажнена с топла, сапунена вода. За петна и по-сериозно замърсяване може да се използва изопропилов алкохол. Мокрите кърпички за почистване на монитори и очила също са полезни и могат да бъдат напоени с лакочистител без ацетон, но са подходящи само за гръбчета без допълнителни щампи. Употребата на почистващи препарати, разтворители или амоняк да се избягва на всяка цена. Грубите и твърди гъби и четки също трябва да бъдат избягвани, защото могат да надраскат външния слой на калъфа.

Пожълтяване на силиконовия кейс

След редовна употреба е възможно прозрачният силиконов кейс да започне да пожълтява. Това се дължи на факта, че той е изложен на постоянен контакт със външни фактори, като окисляване от въздуха или слънчева светлина. Справянето с този проблем е трудна задача, а част от методите за това са:

Някои производители на защитни аксесоари за телефони съветват за чистенето да се използва белина. Ние от etuo смятаме, че белината може трайно да повреди силиконовия материал. Поради тази причина по-щадящата алтернатива е употребата на сода бикарбонат. При почистването със сода е нужно:

• първо, трябва да се избърше прахът и мрасотията с влажна кърпа;

• следващата стъпка изисква употребата на четка с мек косъм, тъй като твърдите четки могат да наранят прозрачния кейс;

• малко количество сода се поръсва и с четката се извършват кръгови движения без силен натиск до избистрянето на силикона;

• вече чистият калъф се измива с хладка вода и се оставя да изсъхне преди поставянето му обратно върху устройството.

Други методи за отстраняване на пожълтяването от прозрачния силикон предлагат употребата на лакочистител, препарати за премахване на петна от дрехи или лимонов сок. Процесът на чистене съвпада с по-горе описания.

Ако сте опитали горепосочените методи и все пак не сте доволни от постигнатите резултати, то смяната на старото гръбче е наложителна. В нашия онлайн магазина на etuo.bg потребителите могат да открият широко разнообразие от прозрачни кейсове, калъфи и протектори. Аксесоарите са налични на достъпни цени, а ако имате специални изисквания, ние ще изготвим вашия мечтан калъф по поръчка.

калъфи за телефони погледни
Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.