Как да прехвърлим приложения на карта с памет?

Приложенията, които инсталираме на нашите смартфони, заемат значително място във вътрешната им памет. С увеличаването на броя на качените програми и изтеглените актуализации, свободното пространство в устройствата намалява. Ето защо е добра идея да прехвърлите отделните апликации на microSD карта. В тази статия ще ви покажем как да го направите на телефони с Android.

Преместване на приложение в microSD карта

Още в самото начало трябва дебело да се подчертае, че не всички приложения могат да бъдат прехвърлени на карта с памет. Нещо повече, някои смартфони изобщо нямат тази функция, въпреки че имат слот за microSD карта. Дали софтуерът може да бъде прехвърлен зависи от създателя му и понякога от производителя на самото устройството.

Обърнете внимание, че ако премахнете microSD картата, приложенията, съхранявани на нея, ще престанат да работят. За да проверите дали вашият смартфон има възможност за прехвърляне на приложения на картата с памет и дали самите приложения могат да бъде преместени, моля:

1. отидете на "Настройки" на телефона;

2. отворете „Приложения“;

3. изберете приложението, което ви интересува, от списъка;

4. проверете дали е налична опцията "Преместване на SD карта" (ако я има, натиснете бутона).

След изпълнението на горните стъпки процесът на преместване на приложението към картата с памет ще започне. В края на операцията ще се появи бутон, който ви позволява да прехвърлите приложението обратно във вътрешната памет на устройството. Прехвърлените приложения ще бъдат в раздела „На SD карта“.

Ако горепосоченият бутон „Премести на SD карта“ има различен нюанс и не можете да го активирате, това означава, че приложението не може да бъде преместено.

1. Как да прехвърлим приложения на карта с памет?

В магазина на Google Play можете да намерите софтуер, който автоматизира прехвърлянето на приложения на карти с памет. Въпреки че в случай на проблеми с ограничено количество свободна вътрешна памет, инсталирането на рядко използвано приложение не е препоръчително, то след като използвате софтуера, можете да го премахнете по всяко време.

Какво трябва да знаете, преди да купите карта с памет за телефона?

2. Как да прехвърлим приложения на карта с памет?

Преди да купите карта с памет за вашия телефон, проверете максималния капацитет на устройството. Повечето по-евтини модели позволяват използването на карта с максимален капацитет от 32 GB. От своя страна по-скъпите и по-новите смартфони поддържат microSD карти с капацитет от 64 GB, 128 GB и дори 200 GB!

Важно е да се отбележи, че за повечето потребители 32 GB карта е напълно достатъчна. Разбира се, ако се нуждаете от по-голяма карта, в магазин etuo ще откриете богат избор от карти с памет за телефони с различен капацитет.

Карти памет погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.