Как да прехвърля номер от телефон на SIM карта?

Съхраняването на телефонни номера във вашата SIM карта е един от начините да запазите контактите си, когато замените стария си телефон с нов GSM апарат. Как да го направите бързо и ефективно? Консултирайте се с нас

Запазване на контактите на SIM картата (Android)

1. Как да прехвърля номер от телефон на SIM карта?

За да прехвърлите номер от телефон към SIM карта, просто отворете Контакти и след това намерете раздела "Импортиране / експортиране" >> "Експорт в SIM". За да изтеглите номера на нов телефон, операцията трябва да се извърши по същия начин, с изключение на това, че в последната стъпка трябва да изберете функцията "Импортиране в SIM".

Експортирането и импортирането на номера в SIM не е единственият начин за прехвърляне на контакти от един телефон на друг.

Ако имате акаунт в Google на смартфон с Android и е активирана опцията „Автоматично синхронизиране на данни“, всичките ви контакти автоматично се записват в облака. Затова просто влезте в своя акаунт в Google на новия си смартфон и той ще изтегли данните, записани във вашия акаунт.

Контактите на нов телефон могат да се прехвърлят и чрез Bluetooth.

Запазване на контактите на SIM картата (iOS)

2. Как да прехвърля номер от телефон на SIM карта?

Потребителите на Apple устройства не могат да запазват контакти на SIM картата, тъй като производителят не е предвидил подобно решение. Философията на компанията предполага различно взаимодействие на потребителите с техните данни - чрез услугата iCloud и iTunes.

Съхраняването на контакти на SIM картата е ефективен начин за запазване на вашите данни за бъдеща справка. Това обаче не е единственият начин за прехвърляне на данни от телефон на телефон. Производителите са все по-склонни към имплементирането на нови решения, свързани със съхранението и преноса на данни в облака.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (7)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.