Как да премахнете драскотините от сензорния екран?

Екраните на смартфоните често се увреждат по един или друг начин. Липсата на защитен филм или закалено стъкло поставя дисплея в пряк контакт с остри предмети или твърди повърхности. В резултат на което се появяват неестествени драскотини. Какво да правим, когато това се случи?

Домашни начини

1. Как да премахнете драскотините от сензорния екран?

В интернет можете да намерите много домашни съвети, как да се отървете от драскотините по екрана на смартфона. Това са например триене на екрана с шкурка, полиране с паста за зъби или третиране със смеси, направени от всевъзможни комбинации.

За съжаление, боравенето с вашия смартфон по този начин може да се окаже лошо за вашето устройство. Всяка течност, която попадне в отвора между корпуса и екрана и проникне в смартфона, може да причини късо съединение, което да повреди телефона. Шкурката, от своя страна, надрасква дисплея на устройството още повече.

Полиране със специални пасти

В магазините за мобилни аксесоари можете да намерите специални пасти за полиране, които производителите рекламират като магическо решение за всички драскотини. Всъщност тези пасти съдържат твърди абразивни частици и изравняват повърхността на екрана до нивото на пукнатината.

За съжаление, твърде силното и продължително полиране само влошава нещата. Можете да опитате да премахнете деликатните слоеве, за да преправите външния вид на екрана, но от друга страна това би могло да повлия негативно на качеството на изображението и чувствителността на дисплея при допир.

Аксесоари за защита на екрана с технология за регенериране на Self-Heal

2. Как да премахнете драскотините от сензорния екран?

Ако на екрана ви се появят драскотини, най-сигурното решение би било закупуването на защитно фолио или стъкло. Аксесоарите от полския производител 3MK могат да маскират съществуващите драскотини по екраните на смартфоните и да предизвикат нежна регенерация.

В допълнение, те ще защитят перфектно екраните на устройствата за в бъдеще. Аксесоарите са прозрачни и не влияят на качеството на показаното изображение. Те не влошават сензорните функции и запазват първоначалния вид на устройството.

Калъф за телефон

3. Как да премахнете драскотините от сензорния екран?

Въпреки че защитният калъф не е в състояние да предотврати изцяло появата на драскотини по екрана, той определено ще попречи на създаването на нови. Магазинът etuo предлага много видове кейсове, например от силикон, тип книга или капак, които ефективно защитават не само корпусите, но и екраните на мобилните устройства.

Обслужване

Ако драскотините на екрана на смартфона са толкова големи и видими, че защитният аксесоар не е в състояние да ги компенсира, е добра идея да потърсите професионално обслужване. То може да се изразява в преобразуване на дисплея или неговата подмяна.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.