CHRISTMAS SALE Намаления до -50% | виж повече »

Как да пренесете стари съобщения от Whatsapp на новия си телефон?

Потребителите на Whatsapp, които са сменили смартфона си, със сигурност се чудят как да пренесат старите си съобщения на новия си телефон. За щастие смяната на телефона не означава, че губите старите си чатове. По-долу Ви представяме кратка инструкция как да ги възстановите на друг телефон.

Инсталиране на Whatsapp на нов телефон

За разлика от други популярни комуникатори при инсталиране на Whatsapp на нов телефон, дори и при използването на същия номер, приложението няма автоматично да покаже историята на съобщенията нито списъка с контакти. За да бъдат запазени, трябва преди това да се направи резервно копие на стария модел смартфон. Чатовете и контактите могат да се запишат в акаунта на потребителя в Google или в паметта на смартфона.

Пренасяне на старите съобщения от Whatsapp чрез акаунт в Google

1. Как да пренесете стари съобщения от Whatsapp на новия си телефон?

Ако искате да раполагате със старите си съобщения в приложението Whatsapp на новия си телефон, трябва най-напред да направите резервно копие на стария смартфон. Можете да използвате за това диска на Google. Достатъчно е да отворите приложението Whatsapp и в настройките да изберете „Чатове“ и опция „Архивиране на чатове“. Тук трябва да изберете опция за архивиране на диск Google. Това е удобно решение, защото повечето от нас имат акаунт в Google (това се отнася и за всеки собственик на смортфон с Android) Архивното копие в облака остава по-сигурно от копието на какъвто и да е физически носител.

В настройките за създаване на архивно копие на съобщенията в Whatsapp има възможност за ежедневно създаване на копие на данните. Това е удобно решение, защото вече няма нужда да мислим за архивирането на съобщенията. Добре е да изберете опцията за използване само на Wi-Fi мрежата, за да не използвате от трафика си за мобилни данни.

След като архивирате съобщенията от Whatsapp в акаунта си в Google, можете да изтеглите и включите приложението на новия смартфон. След това трябва да влезете в акаунта си със същия телефонен номер и да потвърдите своята самоличност със SMS код. След като влезете в акаунта си, приложението би трябвало само да открие архивното копие на диска Google. Тогава ще се появи информация с въпрос дали данните да бъдат възстановени.

Възстановяване на архивирани данни в Whatsapp от micro SD карта

2. Как да пренесете стари съобщения от Whatsapp на новия си телефон?

Ако не искате да записвате съобщенията си от приложението Whatsapp в акаунта си в Google, можете да ги архивирате на телефона си. Тогава преди да смените смартфона си, трябва да копирате архивираните данни на micro SD картата си. Не забравяйте, че това означава, че задължително трябва да имате карта памет и в новия си телефон. Същевременно някои от днешните телефони имат достатъчно много вътрешна памет и производителят не предвижда слот за карта памет.

След като архивирате съобщенията си от Whatsapp на карта памет micro SD, трябва да сложите картата в четеца за карти памет на новия смартфон. След включването Whatsapp би трябвало автоматично да възстанови чатовете и контактите.

Калъфи за телефони - проверка

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.