Как да проверите чужд номер чрез мобилното устройство?

Случва се, преди да отговорим на телефонно обаждане от неизвестен номер, се съмняваме дали да влезем в дискусия с непознат. Не знаем дали някой приятел ни се обажда или може би друг натрапчив телемаркет или продавач. За щастие има начини да разберете. В тази статия предлагаме къде да търсите информация за неизвестни номера.

Интернет услуги

В интернет можете да намерите уебсайтове, където потребителите се предупреждават взаимно за подозрителни контакти. Потърсете форуми и уебсайтове, в които обществото са обсъдили различни чужди номера и кои да избягвате. Понякога потребителите могат да бъдат противоречиви, но със сигурност ще попаднете на полезна информация. Ако получавате позвънявания от един и същи номер постоянно, най-добре е да се опитате да им кажете, че искате да бъдете премахнати от списъка на когото звънят или пък да го запазите в контакти като номер, на който не вдигате никога.

Ефективни инструменти

1. Как да проверите чужд номер чрез мобилното устройство?

За да проверим дали можем да отговорим на дадено обаждане без страх или да се върнем на неизвестен номер, струва си да използваме ефективния инструмент на уебсайта truecaller.com. Всичко, което трябва да направите е да влезнете в уебсайта чрез своя Google акаунт. Важно е да не използвате основния акаунт, а да настроите нов, на който няма да бъдат назначени контакти.

След като влезете, просто въведете телефонния номер, който търсите, и уебсайтът ще ни предостави име и фамилия или псевдоним на неговия притежател. Ние получаваме информация за въведените номера благодарение на факта, че инструментът извлича данни от адресните книги от акаунти на своите потребители при влизане в системата. Смята се, че уебсайтът има база данни от най-много три милиарда телефонни номера от цял ​​свят.

Програмата Sync.me, която има база данни от близо милиард контакти, работи на подобен принцип.

И двете програми могат да бъдат изтеглени като приложения за смартфони на Apple, телефони с Android и Windows Mobile операционни системи.

Изтеглянето и използването на допълнителни приложения е свързано със загубата на място във вътрешната памет на смартфона. За да освободите телефонното пространство, струва си да оборудвате устройството с карта с памет и да прехвърлите мултимедийни файлове и приложения към нея.

Карти памет погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.