Как да проверите дали захранващата банка е заредена?

Банките за захранване са много полезни аксесоари, които ни позволяват свободно да зареждаме мобилни устройства навсякъде. Когато енергията в преносимата захранващата банка се изчерпи, то тя трябва да се зареди за определен период от време. В днешната статия обясняваме как да проверите кога батерията на силовата банка е пълна. Това е важно, за да не удължите излишно времето за нейното зареждане.

Защо да не презареждаме енергийните банки?

1. Как да проверите дали захранващата банка е заредена?

Презареждането на банката за захранване съкращава нейния живот, тъй като причинява прегряване и батерията губи своята ефективност.

Освен това, ако захранващият блок няма функция за защита на захранването, която гарантира, че батерията спира да се зарежда, когато достигне пълния си капацитет, презареждането може да бъде опасно и да доведе до експлозия. Ето защо е изключително важно да купувате само оригинални аксесоари от доказани производители и да избягвате използването на евтини алтернативи от Китай.

Как да разберете кога захранващата банка е напълно заредена?

Много е лесно да проверите дали батерията на захранващата банка е изцяло пълна. Повечето преносими батерии имат вграден индикатор с четири светодиода. Когато захранването е свързано, светва един светодиод, а когато батерията е напълно заредена, светват и четирите светодиода.

Как да проверите дали захранващата банка е заредена, ако индикаторът не работи?

Ако индикаторът е повреден и светодиодите на устройството не работят, е много по-трудно да се изчисли нивото на зареждане на банката за захранване. В този случай разредете напълно захранващата банка и проверете инструкциите за експлоатация за времето, необходимо за пълно зареждане на батерията.

Ако не разполагате с ръководство на хартиен носител, можете да го изтеглите от Интернет. След това заредете захранващата банка за броя часове, препоръчани от производителя. С това последно напътствие завършва и днешната ни статия за оптималното зареждане на захранващите банки.

В случай че намирате написаното от нас за интересно и полезно, можете да се абонирате за нашия блог, където публикуваме съвети за правилната употреба и протекция на мобилни апарати.

Външни батерии погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.