Как да проверя модела на телефона?

Произвежданите в момента смартфони изглеждат сходни и имат подобни имена. Много потребители не знаят какъв модел телефон имат. Тези знания, обаче, често са полезни, например, когато искаме да изберем подходящите защитни аксесоари, да се запознаем с  параметрите на нашето устройство или да ги оценим правилно. Ето защо в днешната статия обясняваме как да проверите модела на вашето устройство.

Стикер

1. Как да проверя модела на телефона?

По-голямата част от мобилните телефони имат информация за модела на устройството, изписана на стикер под батерията. Уверете се, че устройството е изключено преди да свалите задния капак и батерията. Това е много важно, тъй като внезапното спиране на захранването може да доведе до загуба на данни и софтуерни грешки.

* Снимките на продуктите са от wp.tech.pl

Информация на кутията

2. Как да проверя модела на телефона?

Всяка оригинална кутия за смартфон съдържа информация за модела.

Гравиране и настройки на смартфони на Apple

3. Как да проверя модела на телефона?

В по-старите модели телефони на Apple, а понякога и в смартфоните на Huawei, има гравирани номера на версията на гърба на устройствата. В случай на по-нови смартфони на Apple - iPhone 8 и iPhone X, името на модела се проверява, като изберете: Настройки >> Общи >> Модел или сериен номер.

След това информацията, получена от настройките, трябва да бъде въведена в търсачката на Google.

Настройки на телефони с Android и Windows Mobile

Друг начин да разберете модела на устройството е да проверите данните в операционната система на телефона. На Windows Phone и Android информацията се съдържа на същото място. За да проверите модела на телефона си, просто изберете: Меню >> Настройки >> Всичко за телефона >> Име на устройството.

Кодирайте и рестартирайте

При някои модели телефони е възможно да въведете кратък код, благодарение на който ще се появи информация за версията на устройството. Такъв е случаят, например, при телефоните Nokia. Просто въведете и потвърдете кода * # 0000 #. Понякога марката и моделът на устройството се показват, когато го включите.

Какви са предимствата от това да знаете модела на вашия телефон?

Без да знаете кой е моделът телефон, който притежавате, няма да можете да го продадете на изгодна за вас цена. Само познаването на модела  на смартфона и неговите параметри ще ви позволи правилно да определите неговата стойност. Нещо повече, липсата на информация за телефона, който притежавате ви пречи да изберете правилните аксесоари като защитен калъф, защитно фолио или стъкло на дисплея. Понякога дори разлика в годината на производство прави телефона напълно различен.

Без защитни артикули телефонът ви е изложен на множество рискове, които могат не само да повлияят негативно на външния му вид, но и да причинят трайни щети.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.