Как да разкодирам телефона си?

Доста често при закупуването на нов телефон се случва той да е кодиран. Това създава ограничение за потребителите, тъй като реално не могат да ползват услугите на всички мобилни оператори.

Какво представлява кодирането на телефона?

1. Как да разкодирам телефона си?

Кодирането, известно още като заключване на картата към конкретен мобилен оператор, е част от политиката на някои производители и продавачи. Търговците поръчват определена партида, в която производителите интегрират специален код, наречен Имей, посредством който ги кодират. В резултат на това, можете да използвате апаратите, само ако сте свързани с определена мобилна мрежа. Тази опция се създава чрез настройки, които производителите или продавачите прилагат върху техническите съоръжения. Ако се опитате да използвате кодираните апарати със сим карта на различен оператор, то на екрана ви ще се появи съобщение, което гласи, че тя не се поддържа от устройството ви и ще поиска код за отключване на телефона.

Защо някои смартфони са блокирани?

Тези функции обикновено се отправят като искания от мобилните оператори. Ние от онлайн магазин etuo.bg ви съветваме, освен за спецификите на избрания от вас апарат, да внимавате и за тази значителна подробност. Статистиката сочи, че кодирането може да се прилага на всякакви марки – от най-простите до най-сложните. Имайте предвид, че някои мобилни оператори продават на пръв поглед доста изгодно такива технически съоръжения, в това число и смартфони от висок клас, а зад големите отстъпки се крие изненада – апаратът ви е кодиран.

Как може да се разкодира мобилното устройство?

Иновативните функции на смартфоните включват използване на всичко, включително и на карти към всички налични оператори. Факт е обаче, че когато търговците са поръчали кодирани мобилни апарати, те стават неизползваеми в това отношение. Най-лесното решение на този проблем е да се примирите с кодирането и да използвате телефоните с карта на конкретен мобилен оператор. Ако харесвате търговеца, това може и да не ви създава грижи, но не така стои въпросът, ако искате да сменяте картите или ще използвате телефоните в чужбина. Тогава се налага да търсите решения за отблокиране на устройствата. Ние от etuo ще ви запознаем с най-често използвани такива:

•Самостоятелно разкодиране – този вариант е предпочитан от голяма част от потребителите, за да избегнат използването на услугите на специалисти. Като ресурс можете да използвате интернет. Редица сайтове и форуми предоставят кодове, които да използвате за кодираните апарати, но трябва да знаете, че начинът е неприложим за повечето кодирани смартфони. Това е така, защото световноизвестните марки притежават операционни системи със силни защити, което повлиява разчитането на кодовете;

•Използване на сервизни услуги – това е най-сигурният вариант. Повечето сервизи предлагат не само ремонти на устройствата, но и тяхното разкодиране. За целта те използват подходящи софтуери за разчитане на кода и по този начин се премахва кодирането от устройството. Търсете лицензирани сервизи с достатъчно опит. Не разчитайте на предложения за дистанционно отключване, тъй като те не могат да гарантират успех. Имайте в предвид, че след разкодирането гаранцията на телефона може да отпадне.

Ако изберете да разчитате на сервиз за разкодиране на устройството, имайте предвид, че коректните специалисти винаги споменават в своето портфолио марките и моделите смартфони и дори по-стари телефони, с които работят. Цените за фабричното отключване зависят от някои условия:

1. Метод на заключване – телефоните ви могат да са кодирани посредством телефонен код или мрежа.

2. Марка и операционна система на устройството – както знаете, налични са две операционни системи Android и iOS. И двете имат своите специфики при разкодиране.

3. Оператор, към който е закодиран апаратът – той може да е български, но и чуждестранен.

Ние от etuo ви препоръчваме, ако закупите или притежавате кодирани телефони, да се обръщате само към утвърдени техници. Това ще гарантира липсата на нежелани повреди на устройството ви.

калъфи за телефон button

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.80 / 5.0 (16)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.