Как да разпознаем захранваща банка с фалшив капацитет?

Сред производителите и продавачите, търгуващи с преносими захранващи банки, има много измамници, които значително надценяват капацитета на предлаганите от тях аксесоари. Още по-лошото е, че тези продукти са не само по-малко ефективни, отколкото твърдят самите търговци, но и представляват заплаха за мобилните устройства. За да разпознаете фалшива банка за захранване, трябва да вземете предвид няколко важни фактора.

Много ниска цена

1. Как да разпознаем захранваща банка с фалшив капацитет?

Нашето недоверие трябва да бъде предизвикано от изключително евтини силови банки, особено тези, маркирани като аксесоари с голям капацитет. Батериите са едни от най-скъпите компоненти в електронните устройства, така че ниската цена трябва да е признак за лошо качество. В крайна сметка получаваме това, за което сме си платили, и това не бива да се забравя.

Евтините батерии за захранване нямат защита срещу къси съединения, пренапрежения и презареждания, които могат да повредят батерията в телефона. Една добра батерия с капацитет 5000 mAh струва около 40 лева, а за power bank с по-голям капацитет, например 20 000 mAh, е нормално да похарчим не по-малко от 60 лв.

Размер, тегло и вместимост

Колкото по-голям е капацитетът на захранващата банка, толкова по-големи са размерът и теглото на аксесоара. В Интернет можете да намерите много атрактивни предложения за преносими външни банки за захранване с капацитет 20 000 mAh или дори повече.

В случай на подобни съмнителни оферти можете да бъдете 100% сигурни, че те не са реални. Енергийна банка с такъв голям капацитет тежи почти половин килограм и за да я носите със себе си ще имате нужда от раница или чанта.

Освен това в онлайн пространството можете да намерите устройства с невероятно голям капацитет, като 50 000 или 100 000 mAh, които обаче не могат да бъдат събрани в компактен размер.

Неизвестни и недоказани производители

2. Как да разпознаем захранваща банка с фалшив капацитет?

Много е рисковано да купувате енергийни банки от неизвестни източници, например от китайски сайтове за пазаруване. Важно е да се отбележи, че използвайки нискокачествени аксесоари, рискувате да повредите смартфона си на стойност няколкостотин, а понякога дори няколко хиляди лева.

Значителна част от банките за захранване, предлагани в китайските уебсайтове, са устройства със съмнителен произход.

Тези принадлежности включват предимно рециклирани батерии от бракувани лаптопи. Ето защо е изключително важно да купувате само качествени аксесоари от доказани магазини и с гаранция на производителя. С тези финални думи завършва и нашата кратка статия, която има за цел да ви помогне при избора на надеждни банки за зареждане на смартфони и таблети.

Ако написаното в този материал ви допада, можете да се абонирате за блога ни, където редовно публикуваме съвети за оптимална протекция и употреба на мобилни устройства.

В случай че имате нужда от оригинална външна батерия за зареждане или от друг аксесоар за телефона си, можете да разгледате нашите предложения за GSM принадлежности.

Външни батерии погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.