Как да регулирате силата на звука на Android телефон?

Звукът е една от най-важните характеристики на всеки смартфон или таблет, така че е жизненоважно той да е достатъчно силен и качествен. От etuo.bg ще споделим с вас как да настройвате силата на звука на Android, както и да повишите неговото качество. Преди да тръгнете да увеличавате звука от всички възможни настройки, трябва да се запознаете с неговите предимства и недостатъци. Знайте, че границата между приятен и вреден звук е много тънка и често тя бива прекрачвана.

Кои са нормалните за ухото тонове?

Допустимото ниво на шум, което не уврежда слуха дори при продължително излагане на слуховия апарат, се счита за:

• 55 децибела през деня 

• 40 децибела през нощта. 

Такива количества са нормални за вашето ухо, но за съжаление те често се нарушават. Ако нивото на шума достигне 70 — 90 децибела и продължава доста дълго време, такъв шум е предпоставка за заболявания на централната нервна система. А дългосрочното влияние на шума над 100 децибела може да доведе до значително намаляване на слуха до пълна глухота. Следователно, вредата от силната музика, която получавате, е много повече от удоволствие и полза.

Как да настроим звука на телефона си?

1. Как да регулирате силата на звука на Android телефон?

Преди да се обърнете към помощта на инженерното меню на Android и специалните приложения, трябва да разберете защо звукът е тих. 

Главните причините за тих звук са:

• високоговорителят е тих по подразбиране;

•  блокиране на високоговорителя;

• ниско ниво на звука, зададено в настройките;

• софтуерно ограничение.

Първо, трябва да определите дали вашият високоговорител всъщност е способен да произвежда по-силен звук. Ако при възпроизвеждане на музика на максимална сила на звука няма смущения, като съскане или пукане, тогава смартфонът е способен на повече. Ниското ниво на звука в този случай е софтуерно ограничение от Android.

Високоговорителят играе важна роля в работата на смартфона. Той е предназначен да уведомява потребителя за входящи повиквания, както и да възпроизвежда звук, докато слуша музика или гледа видеоклипове.

Силата на звука на телефона невинаги задоволява нуждите на собственика. От etuo ви предлагаме два начина, за да разрешите проблема.

Отидете в настройките за управление, след което изберете звук. Тук във всеки телефон, без значение Android или iOS, има различни опции. Понякога можете да увеличите само силата на звука на високоговорителите и мелодиите. Някои имат функция за намаляване на шума, режим "в чантата" и други подобни.

Ако този начин не проработи, то тогава трябва да използвате инженерното меню на Android:

• Отворете набиране;

• Въведете кода, съответстващ на марката на телефона;

• Натиснете бутона за повикване;

• В отворения прозорец отидете на "Тестване на хардуера";

• Отворете раздела "Аудио";

• Изберете конкретен параметър;

• Задайте стойност, която се вписва в ограничителната кутия на устройството.

Предупреждението на Android за силата на звука

Представете си, че слушате доста силна музика със слушалки. Изведнъж звукът става по-тих. Опитвате се да увеличите силата на звука, като използвате бутоните за усилване и намаляване, но не нищо не се получава. 

Изваждайки устройството от джоба си и премахвайки заключването, ще видите предупреждение от Android. Само след съгласие с него ще бъде възможно да се увеличи силата на звука обратно.

Това предупреждение служи най-вече за предпазване на слуха от по-високи честоти, които биха го увредили. Затова и неговото изключване не би било най-доброто решение, защото все пак здравето на човек е на първо място. За да добавите още аксесоари към вашия смартфон, може да посетите онлайн магазина etuo.bg, където ще намерите всичко необходимо на супер цени.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.