Как да руутна своя Android смартфон?

Производителите на устройства с Android ограничават достъпа до разширени системни функции от обикновените потребители, като блокират достъпа до ‘Root’. Това ограничение има за цел да повиши нивото на сигурност. За съжаление блокирането на администраторския акаунт не позволява пълен контрол върху настройките на смартфона. Това ръководство е предназначено за напреднали потребители.

Какво е ‘Root’?

1. Как да руутна своя Android смартфон?

Root е името на административния акаунт в мобилните устройства с операционна система Android. Самото име идва от английската дума корен. Ставайки администратори, ние получаваме да модифицираме напълно всички системни файлове и да контролираме настройките на телефона. Без достъп до администраторския акаунт, имаме само ограничени възможности за работа със смартфона.

Руутване и риск

2. Как да руутна своя Android смартфон?

Струва си да се уточни, че руутването на смартфона може да анулира Вашата гаранция. Това действие нарушава трайно целостта на системните файлове на телефона. Вярно е, че в някои случаи е възможно да се извърши процесът на работа на заден ход, но промените оставят постоянен отпечатък в механизмите за сигурност на смартфона. Друг важен аспект е повишеният риск от хакерски атаки на вкоренен телефон. Достъпът до системните файлове отваря вратата за всички вируси и злонамерен софтуер. Лицата, които възнамеряват да извършат тази операция, трябва да използват усъвършенствана антивирусна програма. В противен случай могат да възникнат сериозни последици, като загубата на банковите Ви детайли или лични данни свързани с входа за имейл акаунти.

Инструкции за руутване на смартфон с Android:

3. Как да руутна своя Android смартфон?

1. Активирайте възможността да инсталирате приложения извън Google Play Store

2. Отворете ‚Настройки‘

3. Отидете на ‚Заключен екран и сигурност‘ => ‚Защита‘ => ‚Защита и поверителност‘ => ‚Допълнителни настройки‘ *

4. Намерете опцията ‚Неизвестни източници‘

5. Изберете ‚Активиране‘

*Имената на функциите могат да се различават в зависимост от модела и марката на устройството. За да намерите по-лесно функциите на смартфона си, струва си да използвате търсачката в настройките на устройството. Просто въведете фразата ‚Неизвестни източници‘ в търсачката и телефонът ще намери опцията в настройките.

6. Изтеглете и инсталирайте приложението Kongo Root

7. Стартирайте интернет връзка

8. Стартирайте приложението и щракнете: Root с едно кликване

9. Изчакайте съобщението: Root Succeeded

10. Рестартирайте устройството си

В магазина на Google Play можете да намерите много приложения, които Ви позволяват да конфигурирате настройките, които по-рано не са били налични на смартфона Ви. Kongo Root инсталира по подразбиране инструмент Kingo SuperUser, който Ви позволява да се възползвате от новите възможности на Вашия вкоренен телефон. Откриването на нови функции на смартфона може да бъде консуматор на енергия, затова препоръчваме богат избор от захранващи банки и други GSM аксесоари.

Външни батерии погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.