Как да създаваме по-хубави видеа със своя смартфон?

В днешно време повечето хора обръщат много голямо внимание на резолюцията на камерата при избора на смартфон. Това не е най-важното нещо, когато купувате своя нов телефон, тъй като той има много други функции. 

Въпреки всичко добрата камера понякога е достатъчна причина, за да направите покупка. Всички се възползват от възможността бързо да заснемат видеоклип, да го обработят с филтри, да го изрежат и качат в мрежата. Видео редакторът с един бутон се справя с всичко описано. Съществуват и по-сложни програми, които ви позволяват да създавате професионално съдържание за всички онлайн платформи.

Съвети за по-качествени видеа със смартфон

1. Как да създаваме по-хубави видеа със своя смартфон?

1. Избършете обектива Почистването на окото на камерата изглежда като най-очевидния съвет и затова винаги се забравя.

2. Използвайте специални приложения

Ако искате да заснемете професионални видеоклипове, ще трябва да получите подходящо приложение.

За разлика от стандартните iPhone и Android камери, тези приложения имат много настройки, които ви позволяват да контролирате процеса на снимане.

3. Помислете за осветлението

Както при фотографията, светлината е много важна и за видеото. Опитайте се да снимате в добре осветени места, за да избегнете шумове и ненужни сенки, които ще развалят картината. Добра алтернатива са LED ринг лампите.

4. Персонализирайте експозицията и фокуса

Сега дори мобилните камери ви позволяват да променяте експозицията и фокуса в малки граници. Увеличавайки ги в преследване на максималното количество светлина, получавате картина, лишена от подробности в светлите части на рамката и обратно.

5. Дръжте смартфона здраво

Поради малкия размер и тегло на смартфона, всяко ваше движение причинява потрепване на картината. Когато правите клип без стативи или селфи стикове, е много важно да държите смартфона с двете си ръце, като притискате лактите към тялото за възможно най-стабилна позиция.

6. Бъдете внимателни с увеличение и светкавица

Няма нищо по-лошо от цифровото увеличение. То не се различава от простото мащабиране на картината, при което се появяват шумове и пикселизация. Забравете за увеличение, по-добре просто се приближете до обекта. В краен случай можете да приближите снимката по-късно при монтажа.

7. Използвайте аксесоари

Има много аксесоари за телефони от известни производители, които спомагат за подобряване на качеството на снимане, като го издигат на съвсем ново ниво. 

8. Погрижете се за свободното място

Наличието на свободно място трябва да се погледне предварително, за да не се сблъскате с този проблем в най-неподходящия момент.

Как да се справим с шума?

Лошият звук може лесно да развали дори перфектното видео. Микрофоните на смартфоните имат системи за намаляване на шума, но не винаги се справят в трудни условия на записване. Опитайте се да се приближите до човек, за да запишете речта му, или да покриете дупката на микрофона на корпуса на смартфона, като го предпазите от вятъра. Можете да сте сигурни в качеството на звука, като прибягвате само до външен микрофон, който се свързва чрез жака за слушалки. Сега на пазара има най-различни разновидности. Разгледайте онлайн магазина etuo.bg и направете перфектния избор на страхотни цени.

Какъв формат да е нашето видео?

Видео формата зависи най-вече от модела на вашето устройство. Всеки смартфон предлага различни екстри при заснемането на видео. Някои от най-подходящите според etuo са MP4, 3GP, MPEG-1.

Хубавото видео зависи най-вече от качеството на камерата. В повечето случаи, в които се заснема клип със смартфон, е хубаво да се използва HD или FullHD резолюция за максимално добър резултат. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.60 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.