Как да свържем смарт часовник с телефон

С течение на годините умните устройства се превърнаха в едни от най-желаните аксесоари за телефони. Най-ранните версии смарт часовници са били използвани за калкулатор, за настройване на аларми, игри и цифрово показване на времето. Съвременните смарт джаджи вече се предлагат със собствени операционни системи и мобилни приложения. На тях можете да слушате музика и гледате видеоклипове, да провеждате разговори, да получавате известия и напомняния, да се свързвате с интернет, да преглеждате социалните мрежи и още много неща, които правите ежедневно на смартфона си. 

Специализираните функции за smart часовници включват компаси, пулсомери, термометри и крачкомери. В допълнение съвременните smartwatch имат Bluetooth, WI-FI и GPS технология. Тези безжични технологии позволяват на потребителите да свързват своите смарт часовници със смартфоните си. Основното им предназначение е за отдалечено управление на смартфона и отговаряне на обаждания. Всяко умно устройство може да се свърже с вашия смартфон и така ще получите достъп до снимките, камерата, видеоклиповете, контактите и всичко останало, което може да ви бъде необходимо. Ще можете да възползвате от удобството да отговаряте на повиквания, да пишете съобщения, а при шофиране можете да разчитате, че лесно ще осъществявате разговори и без употребата на слушалки.

Как да се свърже smartwatch с телефона

1. Как да свържем смарт часовник с телефон

Apple, Samsung, Sony, Huawei и множество други компании за мобилни технологии са произвели широка гама от интелигентни аксесоари. Свързването между smart часовници и телефони зависи от операционната система. При двете устройства тя трябва да съвпада, защото, ако телефонът ви е с iOS, а smartwatch е с Android (Wear OS), няма как да се свържат. След като сте уточнили този малък, но много важен детайл, следва да пристъпите към следващата стъпка — свързването. 

Първа стъпка — свързване чрез Bluetooth

Този метод може да се използва и за смарт модели без конкретно мобилно приложение за изтегляне. Bluetooth и на двете устройства трябва да е включен и те да се разпознаят и направят връзка. 

Ако свързвате смартфона си към smart часовника за първи път, трябва да направите смартфона си видим. Тази опция трябва да е в същото меню, където е Bluetooth превключвателят. Някои смартфони са настроени да бъдат открити по подразбиране, а други трябва да преминат в режим “видими”. Вашият смарт часовник трябва да бъде включен в списъка с наличните Bluetooth устройства, видими за вашия телефон с Android. Ако не можете да видите името на смарт часовника си в този списък, докоснете иконата за „търсене на устройства“. След като вашият часовник се появи в списъка, изберете го, за да поискате сдвояване.

Трябва да се появи изскачаща заявка за Bluetooth сдвояване с код. Важно е двете устройства да са в непосредствена близост, за да установят стабилна Bluetooth връзка.

Стъпка втора: Използване на приложение

За да осигурите пълна функционалност и съвместимост между смарт продукта и телефона, няма да е достатъчна само връзката с Bluetooth. Трябва да се свържете с помощта на собствено приложение. Можете да го изтеглите от специален магазин, като го потърсите в наличните, а можете да сканирате и QR кода на смарт устройството и ще бъдете пренасочени към сайт, от който да го изтеглите. Това решение е най-популярното средство за синхронизиране на smartwatch със смартфона. Така ще добавите и някои нови функции. 

Инсталирайте приложението на устройството си, отворете приложението и му дайте „старт настройка“

Прегледайте условията на споразумението, показани на вашето устройство и натиснете „Приемам“.

Когато настройката стартира, името на вашия интелигентен smartwatch трябва да се появи на мобилното ви устройство. Докоснете го. Код за сдвояване ще се появи както на смарт часовника, така и на вашия телефон. След сдвояване следвайте инструкциите на екрана, за да завършите процеса на настройка. Когато завършите, вашият интелигентен smartwatch ще бъде напълно съвместим със смартфона ви и готов за употреба. Синхронизирането става автоматично и процедурата може да бъде завършена. От самото приложение можете да забранявате и разрешавате кои функции да бъдат активни на smartwatch. Можете да активирате всички нотификации, а можете и да забраните някои, които не са ви толкова важни и не използвате често. 

Аксесоари за смарт часовници и телефони

В онлайн магазините можете да намерите различни smartwatch. Просто трябва да сте решили каква марка точно търсите. Ако се нуждаете и от някой аксесоар към тях или към мобилния си телефон, на etuo.bg можете да намерите голямо разнообразие. Има и персонализирани кейсове, които са все по-търсени за подарък, а цените им са достъпни. etuo предлага интересни аксесоари, с които можете да обновите облика на своя телефон или да подобрите и разширите функциите на своя smartwatch.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.