Как да свалим клип от Youtube на телефона си

Youtube е платформа, която ни предоставя възможност да споделяме и гледаме клипчета от всякакво естество, било то музикални, информативни, филми или сериали. За да имаме достъп до това съдържание, трябва да имаме достъп до интернет връзка, но има и моменти, когато това не е възможно, а точно в тези моменти на нас най-много ни се гледа нещо. В тази статия ще обясним как се случва свалянето на клип от Youtube на телефона.

Как се сваля клип на смартфон

1. Как да свалим клип от Youtube на телефона си

Свалянето става доста лесно. Има два начина - през браузър или чрез приложение. Първо ще разгледаме стъпки, през които трябва да преминете за сваляне през браузър:

1. Отидете на www.youtube.com и отворете видеото, което искате да изтеглите. Копирайте URL адреса, което става чрез натискане на бутона “share” и след това “copy link”;

2. Следващата стъпка е да отворите сайт за сваляне на Youtube клипчета. Там ще видите поле, където да поставите копирания линк;

3. След това натиснете “download”, и изчакайте търпеливо, възможно е да отнеме няколко минути;

4. Последната стъпка, през която трябва да преминете, е да изберете формата. От това зависи какво ще е качеството на клипа. Препоръчително е да изберете най-високото качество, но имайте предвид, че свалянето ще отнеме повече време, както и повече място на устройството Ви.

2. Как да свалим клип от Youtube на телефона си

Тези стъпки са еднакви за Apple и Android потребителите. Този начин крие рискове, разбира се, които могат да бъдат вируси. Вторият начин за сваляне на клипове от Youtube е през приложение. Съответно ние препоръчваме следните: Tubemate; Documents 7.

Кой формат да изберем

Напълно естествено е да си задавате този въпрос, имайки предвид колко много формати се предлагат от сайтове за конвертиране и сваляне на клипове от Youtube. Най-често разпространените са MP4, 3GP, AVI, MOV, MPG, WMV и RM. Добре е да знаете, че не Ви трябва най-добрият формат, защото екранът, на който ще гледате мултимедията, ще бъде малък. Свалянето на файл с голям формат от Youtube само би забавило процеса, както и би заело излишно място в смартфона, което можете да използвате за други неща, като снимки, игри, приложения или други. Форматът 3GP е идеален за телефони, но е с доста ниско качество, ако си го пуснете на лаптоп или компютър. 

Легално ли е да се теглят клипове

3. Как да свалим клип от Youtube на телефона си

Свалянето на клипове от уеб сайта на Youtube е против условията им. Изтеглянето на съдържание от Ютуб Ви поставя пред нарушаване на авторските права, освен ако не са Ви дадени такива, от самия автор. Имате право да стриймвате от сървър, а и самата платформа предлага инструменти за сваляне на видеоклипове, но има лимит, който, ако желаете да надвишите, трябва да заплатите абонамент. 

Общите условия на Youtube гласят, че не е препоръчително да се сваля съдържанието, но Вие може да го гледате без да се съгласите с тях, така че има “вратички”. Ако теглите клип за лична употреба и нямате намерение да злоупотребите, качвайки съдържанието на други сървъри, не би следвало да имате главоболия.

Имайте предвид, че медийните компании правят пари с тези техни услуги и колкото повече хора теглят, толкова по-малко пари правят те. Приложения, като Tubemate, се водят законни, тъй като правите “частно копие”. Сваляйки от надежден източник, сте законно защитен.

Удобството е нещо, на което държим и точно заради това, няма как да гледаме филм от телефона без да имаме стойка. Представяте ли си да гледате филм и да Ви се налага да държите телефона в ръцете си. Можете да го поставите някъде, но така рискувате да падне и да се получи дефект след това. За да избегнете тези лоши сценарии, най-добре би било да се застраховате, купувайки си протектор, кейс, стойка и слушалки, ако не искате да безпокойте хората около Вас. 

В онлайн магазина на etuo.bg, можете да откриете всякакви аксесоари за смартфони и таблети (калъфи, зарядни, колонки, кабели, слушалки, протектори и др. Цените им са бюджетни, а клиентите - доволни. etuo Ви предлага количество и качество, както и интересни статии за четене, които може да намерите в блога им.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.