Как да ускорите интернета на телефона си?

Една от основните функции на смартфоните е възможността да се свързват с интернет и да сърфират в интернет. Скоростта на предаване в телефона зависи от текущото състояние на точките за достъп, разстоянието от предавателя и натоварването на връзката. Досега се смяташе, че няма начин да ускорите интернет на телефона си. Докато не се появи специално приложение за подобряване на 3G, 4G LTE и Wi-Fi връзка в Android.

Приложение Internet Speed Master

Това приложение е налично в Google Play Store и работи въз основа на специална TCP / IP конфигурация. Приложението работи най-добре с вкоренени телефони. Какво е руутване на смартфона и как да го направите, обяснихме наскоро в нашия блог.

За да оптимизирате връзката с приложението:

1. Инсталирайте и стартирайте приложението

2. Изчакайте да се появи прост екран с опции*

3. Кликнете върху бутона ‘Apple Patch’ **/ Кликнете върху бутона ‚Подобряване на интернет връзката‘***

4. Ако се покаже съобщение със заявка за предоставяне на съответното разрешение на приложението, изберете опцията ‚Разреши‘

*Екранът ще бъде разделен на две секции, разделени със синя линия. Горната ще се прилага за вкоренени телефони, а долната за невкоренени.

**само за вкоренени устройства

***само за смартфони, които не са руутнати

Други трикове за ускоряване на интернет връзката

Понякога сме бързи да стигнем до заключението, че бавната интернет връзка е поради самия Wi-Fi, но това не винаги е така. Има случаи когато самият смартфон е задръстен с прекалено много и това е запълнило Вашата памет и пространство, затова ето няколко трика, които могат да помогнат:

• Почистете кеша на приложенията. Приложенията кешират определени битове на данни, като изображения и метаданни, и използват кеширани версии на тези, за да спестят време и данни. Отидете в настройките си и натиснете върху приложения. От тук можете да влезете в отделни приложения и да изчистите кешовете. Можете също да направите групово почистване на всички приложения като отидете в‚ Storage=>Apps’ и да натиснете опцията да освободите място.

• Изтрийте ненужни приложения и тези, които вече не използвате. Ще бъдете изненадани колко много приложения имате, които не използвате и само запълват паметта Ви. Също така има и доста приложения, които са били инсталирани от производителя и не сте мислили досега, че можете да ги премахнете.

• Използвайте опцията ‚Спестяване на данни, в Google Chrome. Независимо, че това е добър уеб браузер, той понякога може да забавя зареждането на уеб страниците. Можете да забързате нещата като отворите апликацията Chrome и натиснете върху трите точки в горния десен ъгъл. Отворете‚ Настройки‘ =>‚ Спестяване на данни‘ и го включете.

По-бърз интернет – нови възможности

1. Как да ускорите интернета на телефона си?

След като успяхме да ускорим интернет на телефона си и да се отървем от досадния проблем, е време да помислим за някои полезни аксесоари за телефона.

За Android смартфони на водещата марки като Samsung, Huawei, Sony или Xiaomi, има изобилие от дизайнерски калъфи и много джаджи, като например захранващи банки, индуктивни зарядни устройства и VR лещи. Калъфи под формата на силикон, книга или дървени, перфектно ще защитят смартфоните и ще им придадат нетрадиционен вид.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.