Как да увеличите паметта на телефона?

Чест проблем, пред който са изправени потребителите на смартфони, е недостатъчната вътрешна памет на мобилните устройства. Това се отнася предимно за бюджетните GSM апарати, но дори и по-скъпите модели често имат нужда от оптимизация. Ето защо в това ръководство ще ви представим няколко практични метода, с които да увеличите пространството за запис на данни в телефона си.

Метод 1. Форматирайте картата с памет като вътрешна памет на телефона

За да разполагате с повече място за съхранение на файлове и приложения, можете да добавите microSD карта към вътрешната памет на смартфона. За да направите това, отидете на „Настройки“ > „Настройки на паметта“ > „SD карта“ и изберете „Форматиране като вътрешна памет“. Ако изпълните посочените стъпки, microSD картата ще се превърне в неразделна част от паметта на вашия телефон.

Метод 2. Преместване на приложения на картата с памет

1. Как да увеличите паметта на телефона?

Прехвърлянето на мобилните апликации на microSD картата ще освободи място в паметта на телефона.

Метод 3. Автоматично запазване на снимките на картата с памет

Това е идеално решение за почитателите на телефонната фотография, които правят тонове снимки със смартфона си. Опцията за автоматично запазване на снимки на картата с памет може да бъде намерена в настройките на приложението "Камера".

Метод 4. Премахнете ненужните приложения, игри и файлове

2. Как да увеличите паметта на телефона?

Добра идея е да "почиствате" съдържанието на телефона си от време на време, като се отървете от неизползваните апликации и файлове. За тази цел отворете „Play Store“, изберете „Моите приложения и игри“ („My Apps“) и кликнете върху „Инсталирани“ („Installed“). След това сортирайте програмите си по последно използвано време.

Ако имате програми, които не сте използвали дълго време и не възнамерявате да ги ползвате за в бъдеще, просто ги деинсталирате/премахнете. Можете да изтриете и ненужните снимки, видеа, музика и други видове файлове, заемащи ценни пространство във вътрешната памет на телефона ви.

Метод 5. Изчистете кеша на инсталираните приложения

Използвайки смартфона си пълноценно и редовно, кешът на приложенията, инсталирани на него, се пълни. Затова е желателно да се почиства регулярно. За да изчистите кеша на GSM апарат Huawei, отворете „Мениджъра на паметта“ и почистете кеш паметта. За телефони от други марки тази функция е достъпна от „Настройки“.

Метод 6. Преместване на снимки в облака

3. Как да увеличите паметта на телефона?

Ако нямате слот за карта с памет на вашия смартфон, друг начин за освобождаване на място може да се осъществи чрез прехвърляне на снимки и други видове данни в облака. С този последен съвет завършва и краткото ни ръководство за оптимизацията на вътрешната памет на мобилните устройства.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.