Как да възстановим фабричните настройки на iPad?

Ако решите да продавате или подарявате вашето устройство, то със сигурност трябва да премахнете информацията от него. По този начин ще изтриете не само приложенията и паролите, но и снимки, филми, програми, музика и друго съдържание.

Изключително удобно е, тъй като вашата лична информация няма да попадне в чужди ръце. Освен това форматирането на айпада решава софтуерни проблеми, премахва бъгове и понякога може да го направи като нов, отстранявайки всички негови недостатъци.

За какво служат фабричните настройки?

При връщане на заводските настройки, информацията се изтрива и се инсталира най-новата версия на iOS

Повечето хора се страхуват да върнат своя iPad до фабрични настройки, защото може завинаги да изгубят своите данни. Затова, първо, трябва да се запознаете с най-важния елемент, а именно архивирането на данни. 

Ако искате да запазите личната си информация, но не искате ръчно да прехвърляте на друг носител, Apple има възможност за автоматично архивиране на устройството. След създаването на файла, копието може да се разположи на друг iPad с всички записани данни. 

За да създадете резервно копие с iCloud, се изисква Интернет връзка. Отидете в раздела “Настройки”, кликнете върху “потребителско име” и след това върху iCloud. Изберете желаните елементи, които да бъдат запазени, и натиснете “резервно копие в iCloud”. 

Как да нулираме своя iPad?

1. Как да възстановим фабричните настройки на iPad?

Можете ръчно да запишете данните, чрез прехвърляне на твърдия диск на компютъра или лаптопа, и тогава да върнете до фабричен вид устройството.

За тази цел е необходимо да свържете таблета с компютъра, отваряте вътрешната памет в “Explorer” и прехвърляте файлове и папки от хранилището на таблета.

Преди да започнете пълното форматиране на таблета, не забравяйте да запомните данните за вход в профила на Apple. След приключване на процеса няма да имате шанс да върнете тези данни и по никакъв начин няма да можете отново да се сдобиете с всичко изгубено.

Най-разпространеният начин за форматирате на iPad е чрез неговите настройки: 

• Отворете раздела “Настройки”;

• След което изберете “Основни\Нулиране”;

• Посочете “Изчистване на цялото съдържание и връщане до фабрични настройки”; 

• Потвърдете и рестартирайте устройството.

Защо да създадем резервно копие в iTunes?

Резервното копие на iTunes е източник на файлове. Ако създавате или купувате снимки, видеа, документи и други, автоматично ще се създаде резервно копие на данните за вас. Уверете се, че компютърът ви е в състояние да обработва всички файлове. Когато свържете двете устройства се появяват 3 формуляри — за синхронизиране, архивиране и прехвърляне.

• Можете да копирате музика, филми, мелодии или други файлове от едно устройство на друго. 

• Синхронизирайте файловете между iTunes и iOS устройство. Това е двупосочно предаване на снимки, видеа, музика, съхранявани на вашия компютър.

• Архивиране на файлове от iPhone на компютър чрез iTunes. Можете също така да направите резервно копие в iTunes, като кликнете върху бутона “Архивиране сега” в секцията за обобщена информация за устройството в iTunes.

Можете да възстановите фабричните настройки и да форматирате паметта. За да направите това, следвайте стъпките, които ви предлагаме от etuo: 

• Свържете iPad към вашия компютър;

• Стартирайте програмата iTunes, след което изчакайте за разпознаване на вашия iPad;

• Кликнете върху иконата, след което изберете “Преглед”;

• Изберете опцията “Възстановяване на iPad”, след което устройството ще се рестартира и ще се върне към фабричните настройки; 

• Извършете първоначалните инсталации след рестартиране на iOs;

Погрижите се максимално добре за вашия iPad и разгледате онлайн магазина etuo.bg, където ще намерите страхотни аксесоари за смартфони на неустоими цени.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.