Как да възстановим изтритите снимки от телефона?

Ако случайно сте изтрили снимки от смартфона си, не трябва да се притеснявате, че сте ги загубили безвъзвратно и завинаги. Има специални програми, които ви позволяват да възстановите изтритите изображения. В тази статия ще намерите най-добрите приложения и методи, по които можете бързо и лесно да възстановите загубените файлове.

Възстановяване на данни за Android

1. Как да възстановим изтритите снимки от телефона?

Една от най-популярните софтуери за възстановяване на файлове от смартфони е приложението за възстановяване на данни за Android. Програмата е предназначена за устройства от различни марки (Samsung, Huawei, LG, Xiaomi) с инсталирана операционна система Android.

Благодарение на софтуера можете да възстановите загубени графични файлове, SMS-и, MP3 файлове и много други. Програмата работи в случай на случайно/инцидентно изтриване на снимки, както и в случай на повреда на системата или картата с памет. За да възстановите файлове с помощта на приложението:

1. инсталирайте приложението за възстановяване на данни за Android на вашия компютър;

2. свържете телефона с компютъра с помощта на USB кабел;

3. стартирайте анализа на устройството с помощта на бутона "Старт";

4. започнете да сканирате устройството;

5. възстановяване на изтрити файлове;

6. отворете раздела Галерия / Галерия отляво на интерфейса на приложението;

7. маркирайте файловете, които ще бъдат възстановени (бутон „Възстановяване“).

След приключване на операцията загубените снимки ще бъдат възстановени. Останалите файлове ще бъдат разположени в други папки ("Филми / Видеоклипове", "Музика / Аудио" и т.н.).

Recuva

2. Как да възстановим изтритите снимки от телефона?

Софтуерът Recuva е лесен за използване инструмент, който ви позволява да възстановите изтритите снимки и други файлове (музика, документи, видеоклипове и имейли) от телефона си. Ето как да използвате приложението:

1. инсталирайте Recuva на вашия компютър;

2. щракнете върху преносимия диск (вашия смартфон);

3. изберете раздела "Снимки". Можете също така да възстановите всички изтрити файлове наведнъж с помощта на опцията „Всички“;

4. Започнете да сканирате устройството.

Когато сканирането на смартфона приключи, ще бъдат показани възстановените файлове. Те ще бъдат записани в паметта на телефона или на SD картата. Може да се случи така, че не всички файлове ще бъдат възстановени веднага. Ако са пропуснати важни снимки след приключване на операцията, включете разширеното сканиране. Това отнема повече време, но е по-точно.

DiskDigger

DiskDigger се различава от горната програма, тъй като приложението е инсталирано директно на телефона или друго мобилно устройство с Android. В безплатната версия на софтуера можете да възстановите MP4 филми, JPG и PNG файлове с изображения. За да възстановите файлове:

1. стартирайте приложението за възстановяване на снимки DiskDigger;

2. изберете типа файлове за възстановяване (бутон „OK“);

3. след сканиране запазете намерените файлове ("Save" - икона на дискета).

Намерените файлове трябва да бъдат потвърдени с бутона "OK" в избраната папка. Тогава процесът на възстановяване на загубени файлове ще бъде завършен.

Възстановяване на снимки на смартфони Apple iPhone

3. Как да възстановим изтритите снимки от телефона?

Всяка изтрита снимка или видео в смартфоните на Apple отива в албума „Наскоро изтрити“ за 30 дни. Ако снимката е изтрита по погрешка, можете лесно да я възстановите в албума „Всички снимки“. За да направите това, просто:

1. отворете приложението „Снимки“ и отидете на раздела „Албуми“;

2. отворете албума „Наскоро изтрит“ и докоснете „Избор“;

3. докоснете всички снимки или видеоклипове, които искате да запазите;

4. докоснете „Възстановяване“ и потвърдете.

След приключване на стъпките снимките ще бъдат възстановени и ще бъдат в правилния албум.

В случай че статията ви е допаднала, можете да я споделите с любимите си хора в социалните медии. Не пропускайте възможността и да се абонирате за нашия блог, където редовно публикуваме статии на теми, свързани с мобилни технологии, телефони и GSM аксесоари.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.