Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

Ако разполагате със защитен филм за смартфон или обмисляте да си закупите такъв, то най-вероятно ще ви е от полза да се запознаете с добрите практики за залепянето на този вид протектори върху екрана на мобилното си устройство.

Всъщност поставянето на поликарбонатно фолио на дисплея на телефона не е особено сложен процес, но въпреки това изисква прецизност и правилна техника.

В тази статия обясняваме как да го направите бързо и ефективно, като същевременно представяме предимствата на този тип GSM аксесоари.

1. Почистете мястото, където възнамерявате да извършите гореспоменатата операция/дейност. Забършете праха от повърхността на работния плот и си измийте ръцете, за да не оставите мазни следи по сензорния дисплей на мобилния апарат. След това подгответе микрофибърна кърпичка за очила.

1. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

2. Използвайте предварително набавената кърпа от микрофибър, за да почистите старателно екрана на смартфона. Това е много важно, тъй като дори дребни прашинки и нечистотии могат да доведат до появата на въздушни мехурчета под протектора. След почистване на дисплея избягвайте да го докосвате с пръсти.

2. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

3. Подгответе фолиото, което желаете да залепите на екрана на телефона си.

3. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

4. Следващата стъпка е да премахнете първия слой на защитния филм. Тези от вас, които са се сдобили с универсално поликарбонатно фолио, трябва да го изрежете до размера на дисплея на телефона си, преди да го наложите/поставите. За целта изтеглете шаблона от уебсайта на производителя, като използвате кода, прикрепен към аксесоара.

4. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

5. Когато се изпълни горната стъпка, филмът трябва да се постави срещу мобилния апарат, като линиите на краищата му следва да съвпадат точно с краищата на сензорния дисплей.

5. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

6. Позиционираното по този начин фолио може да се залепи на екрана на смартфона.

6. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

7. След това притиснете равномерно защитния филм към повърхността на екрана с кърпа от микрофибър и внимателно контролирайте процеса на залепване.

7. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

8. Ако въпреки усилията ви под фолиото са се образували големи въздушни мехурчета, можете внимателно да отлепите протектора, след това да го залепите отново и да се опитате да изкарате събралия се въздуха изпод аксесоара.

8. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

9. Следващата стъпка е да премахнете всички малки въздушни мехурчета, като допълнително притиснете филма към екрана.

9. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

10. Ако предпазната GSM принадлежност е имала защитен горен слой, отстранете го.

10. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

11.Това е всичко, готово е! ;)

11. Как да залепя защитен филм на телефона - ръководство за поставяне на предпазно фолио?

От какво предпазва фолиото телефона ви?

Още преди да извършим покупка, трябва да сме наясно от какво може и от какво не може да предпази защитния филм дисплея на нашия телефон. Редно е да сме запознати с характерните особености и свойства на този вид протектор. По този начин ще знаем как да използваме смартфона си безопасно.

Едно от предимствата на защитните фолиа е, че те са тънки и почти незабележими при употреба. Освен това те има матова повърхност, така че по тях не личат следи от мазни петна.

По-качествените предпазни филми са устойчиви на леко надраскване и дори прикриват вече съществуващите малки драскотини по самия екран на GSM апарата.

Те обаче няма да ви свършат работа в случай на по-големи драскотини, а и не могат да предпазят сензорния екран от счупване. Ето защо бихме ви посъветвали да избягвате контакт на остри предмети с повърхността на дисплея (например при необезопасено поставяне на мобилното си устройство в раница или чанта).

Същественото предимство на фолиото е, че предпазва телефоните с извит панел. Един такъв продукт е 3MK дъговият филм, който защитава цялата повърхност на извития сензорен екран.

Алтернатива на защитните филми са закаленото стъкло и фолиото за предпазване от по-сериозни повреди.

Ако все още се колебаете и не знаете кой аксесоар да изберете за телефона си, можете да прочетете и нашите статии за предпазното фолио и за защитното стъкло. С тяхна помощ се надяваме да разсеем вашите съмнения и да внесем допълнително яснота за избора на правилния протектор за дисплея на смартфона ви.

Нещо повече, освен за екрана, можете да се погрижите и за цялостната защита на мобилното си устройство, като го оборудвате със стилен калъф, който не само ще предпази телефона от физическа повреда, но и ще му придаде интересна и оригинална визия. В тази връзка разгледайте нашите атрактивни предложения за оригинални кейсове, предпазни филми и други GSM аксесоари.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.