Как да заредя телефон със счупен порт за зарядното?

Ако портът за захранване на вашия телефон е повреден, на практика е невъзможно да заредите мобилното си апарат със стандартно зарядно за стена. В случай че попаднете в подобна ситуация, имате няколко възможности, от които можете да се възползвате.

Безжично зареждане на смартфона

1. Как да заредя телефон със счупен порт за зарядното?

При повреда на гнездото за зареждане можете да заредите смартфона си посредством индуктивно захранващо устройство. Индукционните зарядни работят на принципа на електромагнитната индукция и ви позволяват да зареждате безжично, просто поставете телефона на захранващото оборудване.

За съжаление не всеки телефон е подходящ за безжично зареждане. Информация за това дали вашият модел смартфон поддържа стандарта QI и дали може да се зарежда индуктивно може да бъде намерена в техническата спецификация на мобилното ви устройство.

Ремонт на USB входа за захранване на мобилното устройство

2. Как да заредя телефон със счупен порт за зарядното?

В случай че мобилният ви апарат не поддържа стандарта QI и не можете да го захраните безжично, помислете за ремонт на дефектиралия порт. Разходите за отстраняване на подобен тип повреда могат варират в зависимост от това дали ще се наложи да се замени цялата система. Ако пък се окаже, че цената за поправка на USB входа за зареждане надвишава стойността на самия смартфон, тогава може би е по-добре да си закупите нов телефон.

Зареждане на батерията извън GSM апарата - не правете това

3. Как да заредя телефон със счупен порт за зарядното?

Добре осъзнаваме, че заплащането на немалка сума пари за ремонт на повреден захранващ порт не е особено приятно изживяване. Въпреки това не ви препоръчали да зареждате батерия на смартфона извън мобилния ви апарат. Това може да се окаже доста опасно и да доведе до допълнителни повреди, експлозия и дори пожар. С този последен съвет завършва и нашата кратка статия, с която се опитваме да помогнем на тези от вас, които имат проблем с повреден захранващ порт на телефона.

Ако намирате написаното за полезно и интересно, можете да се абонирате за блога ни, където се стараем да споделяме съдържание за оптималната протекция и употреба на мобилните устройства. А в случай че се нуждаете от първокачествени принадлежности за смартфона си, ви каним учтиво да прегледате нашите атрактивни оферти за оригинални GSM аксесоари.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.