Как да защитим смартфона си

Да притежаваш смартфон в днешно време е не само удоволствие, но и необходимост. Освен за да се провеждат разговори по него, той може да бъде използван и за много други неща. Чрез него имате достъп до всички ваши имейли, онлайн сметки или работни срещи. По този начин можете да работите, докато пътувате, излежавате се на дивана у дома, или си почивате на слънце на морето.

Смартфонът се е превърнал в неразделна част от живота на всеки човек и точно поради тази причина неговата повреда или счупване биха затруднили доста ежедневие ни. Затова и защитата на телефона е много важна. Още при самото му закупуване, трябва да потърсим подходящ калъф или кейс, както и протектори за екран. Ако искаме да сме сигурни, че устройството ни ще е добре предпазено, в този случай е хубаво да сложим противоударен защитен аксесоар. Можем да изберем и стъклен протектор за екрана, който ще го подсигури не само от надраскване, но и от счупване. Най-важните условия при избирането на външен предпазител за смартфона ви са две: да ви е удобен и да отговаря на стила ви. Всичко това може да бъде закупено и на достъпни цени.  

Защо трябва да защитим телефона си според etuo

1. Как да защитим смартфона си

Като сайт с дългогодишен опит в продажбата на аксесоари за телефони, екипът на онлайн магазин etuo.bg знае, че сигурността е едно от най-важните неща. Смартфонът трябва да е предпазен добре отвън, за да се радвате максимално на своето устройство и неговите функции. В каталога ни може да намерите много възможности за защита, като сайтът разполага с огромно разнообразие от цветове и материали. За външната протекция може да разчитате на калъфи и кейсове. Добре е да се погрижите и за вътрешната, като заложите на сигурни антивирусни програми. Макар че масово се приема, че тези телефони нямат нужда от предпазни апликации, те също биха могли да бъдат нападнати от вируси или от хакерски атаки. Поради тази причина инсталирането на антивирусната защита ще е задължително, ако често използвате мобилното си устройство за работа или правите банкови преводи чрез него. 

Този вид операции са рискови и често пъти са обект на фишинг и други атаки. Подобен тип приложения са наистина необходими, защото са доста чувствителни и улавят навреме всички атаки. 

Как да сме сигурни, че смартфонът ни е защитен

Един от правилните начини да подсигурите своето устройство, е като го защити с предпазни калъфи или кейсове за телефон, който може да бъде с впечатляваща картинка или изчистен дизайн. За да предпазите телефона си от недоброжелателни софтуерни намерения, е важно да заложите на програма, която ще се грижи да засече навреме малуер опасности (злонамерен софтуер). Нещо полезно, което е хубаво да правите всеки ден, е да пускате апликацията за защита, за да изчисти всичко ненужно и блокирано, което се е събрало през деня. Също важен съвет е да не запаметявате важни пароли или друга важна информация на смартфона си. Все пак това е вещ, която би могла да бъде не само нападната от хакери, но и открадната.

Какви начини на защита да използваме

Има няколко лесни стъпки, които ако спазвате, може да си гарантирате спокойствие за вашите данни. 

1. Заключване на дисплея – най-основната задача е да въведете парола или друг вид предпазна мярка за заключване на дисплея. Добре е паролата да е максимално дълга и да съдържа различни символи, за да е по-надеждна. 

2. Не съхранявайте паролите си на телефона – честа грешка е да запазваме паролите си по сайтовете. Използвайте криптирани файлове с цел да защитите смартфона си. По този начин кодираните данни ще бъдат трудно да се хакнат.

3. Изключвайте точките си за достъп, Bluetooth и Wi-Fi, когато не се използват – най-честото хакване е именно чрез тези достъпи. Извършвайте внимателна проверка към кои устройства се сдвоявате. Следете и за такива, които се опитват да се свържат с вас.

4. Актуализиране на софтуера на смартфона – това ще намали драстично шанса за хапване. Дори и досадно, не изключвайте известията за актуализация, защото това би ви предпазило от злонамерени действия.

5. Двойна автентификация – двойната проверка на вашата самоличност с генериран код преди да използвате даден акаунт, ще увеличи шансовете за защита от проникване в телефона ви от хакери. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (10)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.