Как работи споделянето на екран

Това е сравнително нова функция, която позволява показването на съдържание от екрана на вашия телефон на друг смартфон или компютър, или мултимедия. Дори позволява споделяне на смарт телевизор. За да се установи свързване между две устройства, е необходимо не само телефонът ви да има такава опция, но и устройството, към което ще се предава изображението от дисплея чрез Bluetooth връзка или Wi-Fi мрежа, да притежава същата възможност. 

Ако всички гореспоменати неща са налице, то нататък работата със споделянето, или така наречения Screen Sharing, е по-лесно от детска игра. Няма как да объркате или сгрешите, защото всяка следваща стъпка е ясно и просто описана. Следете и изпълнявайте това, което се появява на екрана.

За какво можем да използваме споделяне на екран, според специалистите от etuo.bg

Тази функция бихте могли да използвате за преподавателска дейност, във воденето на бизнес срещи или у дома за гледане на филми, музикални клипове, снимки. Услугата е изключително удобна за представяне на презентации или проекти. Така си спестявате досадното носене на флашки и постоянното им търсене. Можете да представите абсолютно всичко, дори и видео чатове. 

Споделянето на екран е широко приложимо в ежедневието. Чрез него бихте могли да пускате от телефона си детски филмчета, за да ангажирате вниманието на вашето дете, докато извършвате домакинските задължения. И понеже имате възможност да контролирате приложението от разстояние, няма да е нужно да отивате при детето всеки път, когато филмът свърши. Така ще можете да вършите задълженията си, без да се разсейвате излишно. 

Искате да играете игри, които ви е омръзнало да гледате на малкия екран на своя телефон? Технологията за споделяне на екран дава възможността да се насладите на най-малките детайли на големия монитор. 

Предимствата на Screen Sharing са няколко:

• няма нужда от кабели за телефони;

• няма нужда от допълнително устройство за предаване на сигнал — телефонът се

свързва директно с телевизора или компютъра, без рутер или точка за достъп;

• високо качество на споделеното изображение.

Как да включим функцията, съвети от etuo

Първо, влезте в менюто на своя телефон и потърсете приложението “Настройки”. Функцията за споделяне на екрана обикновено се намира в раздела за допълнителни настройки и се казва Wireless Display, Wi-Fi Display или Smart View. Активирайте го. 

1. Как работи споделянето на екран

Следващата стъпка е да активирате тази функция на устройството, на което ще споделяте екрана си:

1. Персонален компютър с Windows: отворете иконата за нови нотификации в долния десен ъгъл и изберете опцията Connect. В списъка с устройства ще намерите своя телефон.

2. Как работи споделянето на екран

2. Свързване на смартфон към телевизор: трябва да поддържа Wi-Fi връзка, иначе този вид безкабелно съединение с телефон няма да сработи. Всеки Smart TV има опция за споделен екран, но за всеки модел телевизор тази функция може да се намери в различен раздел: за Samsung в AllShare, за Philips-Philips — MyRemote, Sony предлага своя Media Server, а LG — Smart Share.

3. Как работи споделянето на екран

Кои модели телефони могат да споделят екрана си

В новите модели смартфони тази функция е фабрично заложена. По-старите, които са с остаряла операционна система, не разполагат с подобна възможност. В Гугъл магазин или Ап стор (в зависимост от модела телефон, който притежавате) ще откриете допълнителни апликации, които да изтеглите и инсталирате на своето устройство, за да може да презентирате екрана си. 

Не само телефоните могат да споделят екрана си. И лаптопите, и таблетите също биха могли да извършват тази функция.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.