Как се използва селфи стик?

Използването на съоръжения за снимане става все по-разпространено. Ако в миналото с фотография са се занимавали единствено специалистите-фотографи, то днес, благодарение на иновациите, дори обикновеният човек може да направи изящни снимки. От онлайн магазин etuo ще ви разкажем повече за популярния аксесоар селфи стик.

Какво е Selfie Stick и за какво се използва?

1. Как се използва селфи стик?

Желанието на хората да си правят портретни снимки от по-далечно разстояние е главен фактор за производството на тези предмети. Те са триподи без частите на моноподи. Моноподите се използват от фотографите, за да придържат фотоапаратите си в стабилна позиция. Използването на селфи стик спомага за удължаване на разстоянието между фотообектива и обекта с цел да направите качествени снимки. Като при заснемане с по-слаба светлина винаги може да използвате LED ринг лампата в допълнение.

Какви видове селфи стикове има?

Не е учудващо, че използването на този предмет изисква да познавате различните разновидности. Това ще ви помогне да изберете този, който най-плътно се вписва във вашите нужди. Ние от etuo.bg ще ви запознаем с някои от тях:

•Селфи стик с Bluetooth опция – употребата на този вид ви позволява използване както със смартфони с Андроид, така и с iOS. Чрез бутона на дръжката си осигурявате удобство при употреба, както и притежание на функционално устройство. Новостта при тези телескопични съоръжения е наличието на отделен бутон, посредством който активирате камерата. Този вид устройство е подходящо за употреба както в професионалната фотография, така и в любителското заснемане. Друго предимство е, че са налични различните модели, сред които ще намерите и такива със стилен дизайн. Надеждното закрепване за смартфоните и липсата на кабели правят вида широко предпочитан;

•Свързан към жака за слушалки – този вид е подходящ за смартфони. Той също притежава бутон, който трябва да натиснете, за да направите снимка. Има висока надеждност на връзката, а зареждането на стиковете с батерия се случва автоматично – от захранването на телефона;

•Селфи стик без функция за дистанционно задействане – този е най-първият модел на пазара. При него няма батерии и бутони, а заснемането се случва посредством настройка на телефона. Сред плюсовете му са ниска цена, липса на батерия, простота на дизайна и надеждно закрепяне за телефона.

Как правилно да настроим устройството на телефона си?

Както с всяко устройство, така и използването на селфи стикове има своите специфики при настройка. Те се определят от вида на операционната система. За да внесем пълна яснота, ще ви подскажем как това се случва с моделите, които работят с Андроид и iOS:

1. Настройка и свързване в Андроид – жичното съоръжение трябва да свържете, като поставите кабела в жака за слушалки. Безжичния сдвоете с Bluetooth от настройките на вашия телефон. За тази цел, задържайки, натиснете бутона за захранване на устройството, след което потърсете Bluetooth от настройките или от падащото меню на основния екран. Когато видите наличното устройство, потвърдете сдвояването. За използване на selfie stick в устройството препоръчваме използване на приложение. След инсталацията му, изберете желаните опции и завършете настройката.

2. Настройка и свързване в iOS – тук не се променя начинът на свързване. Следвайте същия алгоритъм. За да правите снимки с жичен аксесоар, от iOS предоставят възможност за създаване на снимки посредством бутоните за сила на звука. За целта трябва да превключите на предната камера на iPhone-а, а след това да задържите бутона върху дръжката.

Селфи стиковете са чудесен избор за пътувания, срещи с приятели или просто можете да ги използвате, за да си направите автопортрет. Правилното настройване на Selfie stick ще ви донесе комфортна употреба и качествени снимки. За да можете да използвате съоръженията като стативи, ще ви бъде нужно закупуване на удължители. Цените им не са високи, а удобството при използване е гарантирано.

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.