Как се използва Waze?

Съществуват апликации за различни цели – забавление, учене, както и такива, които са полезни на пътя. Ние от онлайн магазин etuo ще ви разкажем малко повече именно за приложението Waze.

За какво служи приложението Waze

1. Как се използва Waze?

Съвременно приложение за навигация, чийто собственик е Google. Налично е за двете операционни системи – iOS и Android. 

За разлика от други апликации, които се предлагат на доста високи цени, употребата му е напълно безплатна.

След инсталирането му ще можете да получавате информация за маршрута, по който пътувате: натоварен трафик, катастрофи, патрулиращи полицаи или наличие на камери по пътищата.

Информираността се постига чрез сигнализиране от други пътуващи по същия маршрут, които докладват за обстоятелствата по пътя и това го прави надежден източник на информация за потенциални препятствия.

Waze е предпочитано от потребителите, защото предоставя указания в реално време, които се коригират в движение.

Апликацията използва интернет.

Как да го инсталирате и настроите

За да помогнем на шофьорите, които искат да ползват приложението, ние от etuo.bg създадохме наръчник, който ще ви помогне при инсталирането и настройките на Waze:

1. Отворете Google play за Android или AppStore за iOS. В полето за търсене въведете името на приложението. Резултатът ще се появи най-отгоре. Натиснете бутона за инсталиране и изчакайте. В края на процеса намерете иконата на началния ви екран, която изглежда като усмихнат облак с колела.

2. Следват някои разрешения – за използване на местоположение и Bluetooth. И двете са важни, тъй като чрез отбелязване на местоположението, употребата на Waze ще е ефективна. Разрешението за Bluetooth ще позволи звуково възпроизвеждане чрез системата ви в колата. Разрешете и изпращането на известия.

Съгласете се с условията и политиката за поверителност на Waze, като поставите отметки в квадратчетата. След тази стъпка следват настройките на приложението:

•създаване на акаунт – тук съществуват опции за регистрация или влизане посредством акаунт в Гугъл или Фейсбук. Има и опция за отлагане на регистрацията, но е препоръчително да не я пропускате, тъй като тя ви дава възможност да докладвате за състоянието на маршрутите;

•настройки за скоростомер – употребата на Waze дава възможност приложението да ви извести за превишена скорост. Щракнете върху настройки. Ще се появи секция “скоростомер”. Чрез превключвателя можете да активирате или деактивирате тази функция, както и да зададете аудио предупреждение чрез отметката пусни звуково предупреждение;

•преглед на докладите - когато сте избрали маршрут, можете да видите докладите на останалите потребители за състоянието му. За да се покажат, изберете от менюто “предстоящи доклади”. На екрана ще се появи информация за наличие на полиция, трафик, произшествия или затворени улици.

Как да използвате навигацията

За да достигнете избраната от вас точка, разчитате на GPS навигация. Употребата на апликацията ви помага да избегнете задръствания, за което информират докладите на останалите участници на пътя. Това повлиява на времето за шофиране, като навигацията се съобразява с пътната обстановка и дава опция за избиране на друг маршрут. Търсенето  на дестинация се случва посредством натискане върху полето, на което пише „Накъде“? Имате възможност да използвате и гласово търсене, което ви дава възможност директно да продиктувате адреса. Употребата на приложението дава възможност за добавяне на места в “Любими” – дом, работа, често посещавани ресторанти и прочее. За да добавите мястото, вместо бутона ”Go”, натиснете “Любими”. След това натиснете “Край”.

Употребата на Waze ще ви спести време за шофиране, а навигацията в реално време ще се погрижи да пристигнете по-лесно, безпроблемно и безопасно.

Калъф за телефон button

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.