Как се нулира iPhone?

Смартфоните са свръх интелигентни устройства, на които съхраняваме много важни и полезни данни. Ето защо е добра идея да архивирате iPhone си от време на време, за да не загубите важното съдържание, което се намира в него. Архивирането е необходимо и когато сме принудени да нулираме телефона си. Но какво е архивиране и как да го направите правилно ще разберете, като прочетете докрай тази и информативна статия. В нея ви представяме два прости метода за архивиране на данни в телефоните Apple.

Резервно копие в iTunes

1. Как се нулира iPhone?

Първият начин за архивиране на смартфони iPhone изисква iTunes. За да архивирате с този инструмент:

1. свържете iPhone към компютъра чрез USB кабел и стартирайте iTunes;

2. намерете и щракнете върху иконата на iPhone;

3. когато изгледът на iPhone се отвори, потърсете секцията „Архивиране“ и изберете „Този компютър“ от изброените опции;

4. след това натиснете бутона "Архивирайте сега". Ако на вашия смартфон се съдържат приложения, които не са инсталирани от iTunes, апликацията ще ви помоли да ги архивирате. След получаване на разрешение, създаването на резервни копия (бекъпи) ще започне.

В зависимост от капацитета на iPhone, процесът може да отнеме няколко минути.

Защита на архивирането в iTunes

2. Как се нулира iPhone?

След като създадете резервно копие на iPhone в iTunes, можете допълнително да го шифровате. Това ще защити данните в случай на загуба на компютъра или твърдия диск, на който се намира копието. За да шифровате копие в iTunes:

1. свържете вашия iPhone към компютъра с USB кабел и стартирайте iTunes;

2. в изгледа на iPhone намерете секцията „Архивиране“ и изберете „Шифроване на резервно копие на iPhone“ сред опциите;

3. въведете и повторете паролата, която след това ще бъде използвана за декриптиране на архива.

Бекъп в архива на iCloud

3. Как се нулира iPhone?

Вторият метод за архивиране е генериране на онлайн бекъп на iPhone в облака iCloud. За съжаление, в iCloud Archive не можете да запишете всички файлове, например филми, музика, книги или програми, които не са закупени от iTunes, App Store или iBooks Store. Качените външно снимки няма да бъдат копирани. Предимството на този метод обаче намира израз във възможността да създавате копия, без да разполагате с компютър. Всичко, от което се нуждаете, е Wi-Fi интернет. За да създадете архив в iCloud Archive:

1. отидете на "Настройки" на iPhone;

2. намерете и изберете връзката към iCloud от списъка с функции;

3. в настройките на iCloud намерете и изберете функцията "Архив".

Оттук нататък iPhone автоматично ще архивира през Wi-Fi. Архивът на iCloud изисква свободно място в услугата iCloud Drive. Всеки потребител има безплатни 5 GB свободно място в тази услуга. Ако пространството е пълно, ще трябва да закупите повече място за съхранение.

След като ви показахме как да съхраните наличните данни във вашия Apple телефон, ще направим крачка напред, като ви предложим и външна защита на любимия ви смартфон. Знаете ли, че в нашия онлайн магазин etuo можете да откриете голямо разнообразие от оригинални кейсове за iPhone. С тях ще можете да предпазите мобилното си устройство от различни механични повреди и същевременно да му придадете още по-изтънчен и индивидуален външен вид.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.