Как се прави екранно видео на телефон

Сигурно сте се питали може ли да запаметявате дадено изображение, което виждате на екрана на своя телефон или да направите видеоклип на важен служебен разговор. Да, възможно е! Всеки смартфон има опцията да прави такъв тип снимки. Обикновено снимането на екрана става чрез едновременното натискане на определени бутони или продължителното им задържане. Видеозаписът от дисплея на телефона е възможен, но по малко по-различен начин. За тази цел трябва да инсталирате приложение, което да позволява запис на екранно видео, ако нямате такова фабрично добавено. 

За какво можем да използваме екранното видео

1. Как се прави екранно видео на телефон

То би могло да се използва почти навсякъде и за много различни намерения. Дали било за образователни, технически, или просто за развлекателни цели, този тип видео може да ви бъде винаги полезно. Бихте могли да запишете видео урок по някой образователен предмет или също така можете да си запишете най-хубавите сцени от любимите ви филми. А защо не и видео на някоя интересна рецепта, която отдавна ви се иска да сготвите. 

Най-общо казано приложението на екранното видео е всеобхватно и е въпрос и плод само на вашето въображение. В 21 век от такъв тип приложения се интересуват най-вече новопоявилите се инфлуенсъри, за да могат да създават по-качествени и пълни видеа, чрез които да успяват да представят продуктите, за да ги рекламират в перфектната им светлина. И понеже голяма част от тях ползват телефоните си за монтаж и запис, този вид функция им е повече от необходима.

Как да включим функцията и да започнем да записваме

В ръководството за употреба на всеки телефон или на официалния сайт на производителя има раздел, в който е описано подробно как да стартирате тази апликация. Много често може да го активирате, като плъзнете двукратно пръст по екрана от горе надолу. Ще видите икона, при натискането на която трябва да изберете какво искате да запишете. За да спрете екранното видео на телефона, трябва да направите отново същото. Ако вашият Андроид няма вградена опция, в магазина за приложения Google play или App store ще откриете много подобни апликации, в които ясно и точно е описано как да стартирате видеозапис. Всички приложения за телефони са създадени така, че инсталирането и използването им да е лесно и удобно за всеки един потребител.

Как да открием записите в телефона си

По принцип всички видеозаписи, без значение дали са екранни или не, се запаметяват в Галерия, раздел „Видеоклипове“. Ако не го намирате там, се уверете, че точно сте изпълнили стъпките за записване, ако и това не е проблемът, тогава потърсете отново в галерията, но в „екранни изображения“ или „изтеглени файлове“. Също така може да проверите за новопоявил се албум със същото име, каквото е и това на приложението. За да успеете да направите хубави екранни записи, със сигурност ще се нуждаете от някои аксесоари, като външни батерии (за да сте сигурни, че няма да угасне вашият телефон точно в най-неудобния момент), зарядно или удобен кейс. Такъв тип продукти се предлагат в онлайн магазина на etuo.bg. Имат огромно разнообразие от цветове и модели калъфи за телефони на много достъпни цени. Добре е да се снабдите с подобни аксесоари, за да правите перфектното екранно видео.  

В днешно време технологиите толкова напреднаха, че буквално може да държите света в джоба си. Смартфонът е не просто хубав аксесоар, но също е необходимост и улеснение. Заради многото опции и функции той дори измести настолните компютри и лаптопи, които до вчера бяха неизменна част от ежедневието. Сега имате възможност не само да комуникирате, но и да работите, да провеждате онлайн срещи – почти всичко, само с едно устройство.

Калъфи за телефон погледни 

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.70 / 5.0 (13)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.