Как се прави Live Photo с iPhone

Използването на смартфон отдавна насочи вниманието на потребителите от провеждането на обикновени телефонни разговори към вълнуващи виртуални преживявания. Възможностите растат с всяка изминала година, а опциите да правим изкуство, докато държим в ръце мобилното устройство, стават все по-неограничени. 

Правенето на снимки е сред най-любимите занимания на повечето от нас особено ако тяхното качество и високо, а допълнителните екстри разнообразни. Фото ефектите са също търсено предимство, като те могат да превърнат снимките в “живи”, а направените от нас кадри ще са далеч по-впечатляващи от обичайното... Гигантът iPhone за пореден път предизвиква вниманието ни с функцията Live Photo, която разкрива пред нас много нови възможности и виртуални измерения. 

Какво е Live Photo

Приложението може да се използва от телефони iPhone 6s, 6s Plus, 7 или iPhone 7 Plus. Живите снимки са хит в момента, като те всъщност представляват поредица от фотоси, които след това се допълват от филмов файл. Така те се превръщат в изображение от 12 мегапиксела, а възпроизведените кадри имат времетраене от 3 секунди.

Как да включим функцията 

Как се прави Live Photo с iPhone

Ако искате да се възползвате от Live Photo на iPhone, трябва просто да отворите камерата на телефона си и да активирате програмата. Нужно е да натиснете иконата “мишена”, а след като направите това, се появява жълт цвят, който индикира, че можете да преминете към заснемането на кадрите.

Какво е нужно да знаем преди да снимаме

Изборът на Live Photo за фотографиите, които правим със своя iPhone, е чудесен начин да се сдобием с нещо различно и оригинално, да запечатаме любимите си моменти на мига, а след това те отново да оживеят пред очите ни. Преди няколко години това със сигурност щеше да има доста имагинерен смисъл, но днес е реална функционалност, от която си струва да се възползваме. Ето как можем да го направим:

• Преди да започнем със заснемането, е нужно да се уверим, че кадърът е рамкиран, с което всъщност ще успеем да придадем желаната дълбочина на фотоса. Друго важно правило е да не се движим, докато натискаме бутона за снимане; 

• Бутонът “Shutter” се натиска бързо, в противен случай ще започнем да правим поредица от снимки, а не това е целта. Трябва също така да фокусираме прецизно снимания от нас кадър, защото камерата по презумпция е чувствителна, което означава, че е в състояние да улови дори и дребни детайли;

• Друго правило за употреба на Live Photo с iPhone е да съобразим размера, което е от значение за запълването на паметта. Полезно е всеки да знае, че направените снимки се запазват с големина от около 4MB за mov и до 5MB за jpg;

• Не е препоръчително да оставяме Live Photo постоянно включена – това ще повлияе негативно върху общата производителност на смартфона особено ако е iPhone;

• Улавянето на звуци е също част от удоволствието да правим “живи снимки”, при които всеки момент и детайл бива уловен. Размазването на изображенията повече няма да е проблем, защото с Live Photo дори и бягащото дете покрай вас може да бъде заснето. 

Възможността за редактиране на снимките е също предимство на живите снимки с iPhone, които никога не омръзват… Можем да правим промени, като натиснем “Edit”, а след това да приложим и останалите налични опции – филтри, наместване ъгъла на снимката и прочее. За още по-незабравимо изживяване, се доверете на etuo и използвайте снимките си за направа на уникални персонализирани кейсове.

Какъв е резултатът от Live Photo 

Модерните технологии премахват всички ограничения пред нас и разкриват една напълно нова вселена, на която можем да се оставим да ни погълне изцяло… Живите кадри

дават възможност да преоткрием удоволствието от правене на впечатляващи снимки, които да запечатаме завинаги, а след това да ги караме да “оживеят” отново и отново… От онлайн магазин etuo.bg съветваме всеки един от вас да се наслади на това виртуозно изпълнение, защото то няма цена. Резултатът ще е красив миг, на който ще можете да се наслаждавате толкова често, колкото поискате. 

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.