Как се прави регистрация на Айфон

Всяка настройка за iOS трябва да бъде свързана с акаунт в Apple ID. Нуждаете се от него, за да купувате игри и музика от iTunes, да изтегляте приложения от AppStore и да архивирате данните си в iCloud. Може също да имате нужда от него, за да изпращате текстови съобщения в iMessage и да извършвате повиквания във FaceTime. Създаването на акаунт в Apple ID на Айфон е напълно безплатно. От онлайн магазин etuo.bg ще ви споделим как лесно да направите регистрация на вашия Айфон.

Защо е нужно да си правим регистрация на Айфон

1. Как се прави регистрация на Айфон

Регистрацията на Айфон е ключова в работата ви със смартфона. Тя позволява много повече възможности, които ще ви бъдат предоставени напълно безплатно. От менюто “Настройки” изберете “Акаунт” или iCloud и щракнете върху “Вход”. Ще бъдете подканени да въведете данните за съществуващ профил или да създадете нов. Веднага след като изберете желания елемент, ще бъдете отведени до уеб страница за “Добре дошли”. Там ще откриете формата за регистрация, на която трябва да въведете имейл и парола.

Ще трябва да изберете три въпроса и да въведете отговорите на тях за по-голяма сигурност. Уверете се, че само вие и хората, на които имате доверие, знаете отговорите, тъй като те могат да ви позволят достъп до вашия Apple ID. Резервна електронна поща не е задължителен елемент, но може да се използва за възстановяване на акаунт, когато основната пощенска кутия не е налична. Датата на раждане е доста важен елемент, тъй като само потребители над 13 години могат да преминат през процеса на регистрация. Има и ограничения за съдържанието, ако сте под 18 години.

Регистрирането на Apple ID също изисква информация за плащане. Можете да въведете номера на кредитната си карта и CVV или сметката за мобилен телефон, за да плащате за покупки в iTunes и AppStore.

За какво служи Apple ID

Казано по-просто, Apple ID е единен акаунт, който ви дава достъп до онлайн услугите, софтуера и комуникационните технологии, отключвайки пълния потенциал на калифорнийската електроника. Преди да регистрирате акаунт на Айфона, си струва да се запознаете с неговите възможности. С Apple ID ще имате достъп до:

• iCloud е хранилище-облак, предназначено за съхранение на снимки от телефона, документи и други материали. Също така тази услуга се използва за синхронизиране на данни между приложения;

• iMessage и FaceTime са технологии, които осигуряват текстова комуникация (възможност за обмен на съобщения, изображения, музика и файлове) и видео комуникация (видео чатове);

• iTunes Store е огромна колекция от медийно съдържание, филми, музика и приложения за вашите устройства; 

• Apple Music е музикална библиотека на iTunes, платена под формата на абонамент (месечно плащане). Парите ще бъдат дебитирани от кредитна карта или баланс на мобилен телефон на всеки 30 дни;

• Find my iPhone е услуга за намиране и заключване на изгубено или откраднато устройство;

• iCloud Keychain е механизъм за запазване и синхронизиране на вашите пароли и кредитни карти.

Потребителите често се чудят как да регистрират Apple ID със или без кредитна карта. И двете опции могат да се реализират както на мобилно устройство (iPhone или iPad), така и на компютър Епъл с помощта на iTunes.

Какви предимства има използването на акаунт за iPhone

Независимо от това как е създаден акаунтът на Айфона, той може да се използва във всяка услуга. Това позволява на собственика на смартфона да се възползва от всички функции на устройството (изтегляне на програми, проследяване на местоположението на Айфона, актуализиране на операционната система, архивиране и конфигурация, възстановяване на изтрити изображения и данни, използване на хранилище-облак и т.н.).

Също така си струва да се отбележи, че някои функции на App Store може да не са налични във всички региони или държави. Това трябва да се има предвид по време на процеса на регистрация. Ние от etuo ще ви споделим още, че можете да се възползвате от супер цени с помощта на регистрацията.

Калъфи за телефон погледни

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Моля изберете една от оценките по-горе.