Как се сменя софтуера на телефон

Работата на съвременните смартфони се базира на правилна употреба, а респективно и поддръжка. Операционната система на мобилното устройство е неговото “сърце”, задължителният елемент, без който безпроблемното му функциониране не би било възможно. Всеки отговорен собственик на телефон би следвало да се грижи подобаващо за неговата коректна експлоатация и адекватен ремонт, ако нещо се развали.

Смяната на софтуер е често срещана услуга, която бива извършвана след щателна диагностика от страна на опитен специалист. Тук е важно да се отбележи, че професионалният подход е задължителен, за да видим пред себе си отлични резултати, каквито всъщност и търсим да постигнем. Управлението на мобилното устройство е възможно само тогава, когато са извършени нужните подобрения като ъпдейт/актуализиране, преинсталиране на софтуер, конфигурация и др.

Кога се налага смяна на софтуера на телефона

1. Как се сменя софтуера на телефон

Всяка една операционна система (Apple или Android) трябва да бъде обновявана през определен период от време, за да бъдат отстранени появилите се нередности и проблеми. Така ще можем да продължим да използваме телефона си безпроблемно. Всички тези подобрения е препоръчително да бъдат направени от опитни специалисти и в оторизирани сервизи, които могат да дадат 100% гаранция за извършената работа. Смяна, инсталиране и настройки на софтуер се налага, когато:

• Приложенията в телефона се зареждат бавно, което прави използването им дори и невъзможно;

• Съществува затруднение по време на работата с наличните в устройството програми;

• Има поява на кодове за грешки и “забивания”;

• Изтощаването на батерията настъпва по-бързо от обичайното;

• Има самостоятелен рестарт;

• Е забравен кодът за осъществяването на достъп и др.

При първи признаци на технически неизправности е добре да се предприемат нужните действия, които ще предотвратят по-нататъшни технически проблеми. Това ще спомогне за по-дългия живот на смартфона и по-редките появи на системни нередности. Смяната на софтуера и фабричните драйвъри (в някои от случаите) ще “освежи” телефона и ще го направи отново годен за използване.

Защо да актуализираме софтуера редовно

Така наречените “ъпдейти” или актуализации са наложителни, за да не се стига до забиване и затруднена работа с инсталираните приложения. При повечето телефони има известяване за системни подобрения, но и ние самите бихме могли да проверим тази опция. Актуализация на целия софтуер също е възможно да бъде извършена, така че системата да е оптимизирана, а мобилното устройство да не ни създава главоболия. Или поне възможно най-рядко… Подобен вид подобрения може да бъде направено и в сервиз, където техниците ще предложат и екстра услуги с цел още по-добри резултати.

Основни стъпки при смяна на софтуер

Напълно възможно е да дойде моментът, в който ще Ви се наложи да извършите смяна на софтуера на Вашия телефон. Така ще можете да го използвате още дълго време и няма да Ви се наложи да го замените с нов мобилен апарат, да направите поредната немалка инвестиция в нова техника. Техническо подобрение се извършва по следния начин:

• Първо, решете какво точно искате да се направи - да смените цялата операционна система или просто да подобрите работата на инсталираните програми;

• Ако става дума за софтуерна смяна, направете копие на цялата лична информация;

• Деинсталирайте сегашната версия;

• Поставете новата.

Всяка една стъпка е важно да бъде добре направена, за да заработи телефонът безпроблемно след смяната на неговия софтуер. Доверете се на професионалните техници и оставете подобренията в техните ръце.

Защо да се доверите на специалистите

Смартфонът е техника, която използваме постоянно и за абсолютно всичко. Струва си да инвестираме в хубав модел, който да отговаря на изискванията ни за производителност, визия и системни възможности. Освен смяната на софтуера при необходимост, трябва да се погрижим и за високото ниво на защита, осигурявайки си качествени предпазни аксесоари за екрана и корпуса на устройството - кейсове, стъкла за дисплей и др. Такива има в онлайн магазин etuo.bg, където освен ниски цени и супер разнообразие, ще откриете и много добро обслужване.

Купете калъфи от etuo с най-високо качество и предпазете телефона си от механични повреди като надраскване, счупване, напукване, намокряне и прочее. Наред със системните подобрения, трябва да се погрижим и за предпазването на мобилното устройство, което често пъти става неизползваемо, благодарение на нашето невнимание, на пропуска ни да го използваме с релевантните за целта аксесоари. Колкото до смяната на операционната система на телефона, силно препоръчително е той да бъде извършен от квалифицирани специалисти, които ще се погрижат за:

• Подробната диагностика и установяването на техническия проблем;

• Предлагането на оптималното решение във Вашия случай;

• Извършването на подобренията по напълно професионален начин;

• Постигането на отлични резултати.

Ако държите на топ качеството и прецизно проведената софтуерна смяна, изберете услугите на специализиран сервиз за смартфони и отнесете техническите си казуси към вещите в областта.

Кейсове за смартфони и таблети

Мартин Йорданов
Мартин Йорданов

Любител на новите технологии, запленен от мобилните устройства от години. Страстен почитател е на джаджи и тества GSM аксесоари. Отскоро - правещ ревюта на електронна техника и редактор. В свободното си време играе на конзолни игри. В блога на etuo се занимава с решаването на проблеми, с които потребителите на смартфони се сблъскват ежедневно.

Оценка: 4.50 / 5.0 (12)
Вашият рейтинг
Моля изберете една от оценките по-горе.